Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomst ontwikkeling Stadsdeelplan Oosterhout Zuid

Datum nieuwsfeit: 09-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout


Mening gepeild tijdens buurtbijeenkomsten

Stadsdeel Zuid betrekt bewoners bij ontwikkeling Stadsdeel(jaar)plan

De komende weken worden er in het stadsdeel Zuid (inclusief Dorst) in totaal zes buurtbijeenkomsten georganiseerd. De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 9 mei in de Oosterheidehal en is bedoeld voor de bewoners van de Schrijvers- en Natuurkundigenbuurt. Bewoners krijgen de gelegenheid om hun mening te geven over de buurt waarin zij wonen. Dat gebeurt door middel van een sterkte/ zwakteanalyse. De uitkomsten van de verschillende bijeenkomsten moeten uiteindelijk leiden tot het Stadsdeel(jaar)plan.

Een Stadsdeel(jaar)plan houdt in dat verschillende partners binnen een stadsdeel hun voorgenomen activiteiten voor het komend en volgende jaren vastleggen. Door die activiteiten te bundelen in één (jaar)plan kunnen de verschillende partners hun activiteiten op elkaar afstemmen. Dat biedt vanzelfsprekend voordelen. De partners zijn: Stichting Welzijn Oosterhout, Woningbouwstichting, Stichting Ouderenwerk Oosterhout, Politie en Gemeente.

Het Stadsdeel(jaar)plan ligt er niet zomaar. Er gaat een heel traject aan vooraf. Eerst zijn er de zes buurtbijeenkomsten. De uitkomsten daarvan leiden tot een concept Stadsdeel(jaar)plan. Dit concept wordt besproken met de bewoners van alle buurten tijdens een centrale bijeenkomst. Die zal plaatsvinden na de zomervakantie. Uiteindelijk moet de gemeenteraad het plan vaststellen, waarna de samenwerkende partners er mee aan de slag kunnen.

Stadsdeel Zuid is het eerste Stadsdeel in Oosterhout waar het Stadsdeel(jaar)plan op deze manier wordt ontwikkeld. Het is een zogenaamd Pilotproject. Als de ervaringen in Zuid positief zijn, dan zullen ook Stadsdeel Noord en Stadsdeel Midden volgen.

Overige buurtbijeenkomsten:

* dinsdag 16 mei 2000: Bloemenbuurt; bijeenkomst in grote zaal de Bunthoef

* dinsdag 23 mei 2000: Componisten- en Burgemeestersbuurt + omgeving Warandelaan; bijeenkomst in aula PCBS Menorah
* dinsdag 30 mei 2000: Vrachelen I; bijeenkomst in wijkcentrum de Pannehoef

* dinsdag 13 juni 2000: Paterserf flat 1 t/m 6; bijeenkomst in Zorgcentrum Buurstede

* dinsdag 20 juni 2000: Dorst; bijeenkomst in dorpshuis De Klip
Oosterhout, 1 mei 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie