Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaten enquete over landbouwgrond 'Geef mij de ruimte'

Datum nieuwsfeit: 09-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

Geef mij de ruimte

Landbouwgrond mag niet worden opgekocht voor de ontwikkeling van natuurgebieden. Waar mogelijk moeten landbouw, natuur en recreatie gecombineerd worden en door de boer worden beheerd. Dat vinden ruim 1.500 mensen uit de provincies Noord- en Zuid-holland, Utrecht en de Flevopolder die de enquête 'Geef mij de ruimte' hebben ingevuld. De vragenlijst is onder andere op internet te raadplegen. Het merendeel van de reacties is afkomstig van jonge, hoog opgeleide stedelingen die een goed belegde boterham verdienen.

Meer ruimte met een primaire landbouwfunctie in West-Nederland heeft geen prioriteit. Er moet juist gekeken worden of er mogelijkheden zijn om landbouw te verplaatsen uit het westen naar andere delen van het land, vinden de jongeren. Voor natuur en recreatie moeten daarentegen wel meer ruimte komen in West-Nederland. De jongeren vinden dat er vooral nieuwe natuur- en recreatiegebieden bij de steden moeten worden ontwikkeld en hebben behoefte aan grote toegankelijke natuurgebieden. Voor beschermde natuurgebieden met een hek er omheen is weinig animo. Ook wil 85 tot 90 procent van de enquête-invullers meer ruimte voor water. Naast waterberging biedt ruimte voor water kansen om natuur- en recreatiegebieden te ontwikkelen.

'Geef mij de ruimte' is een initiatief van het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu. Minister Jan Pronk zal de resultaten gebruiken voor het opstellen van de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening.

Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie