Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Drenthe stimuleert ontwikkeling zorgboerderijen

Datum nieuwsfeit: 09-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe


Een half miljoen gulden voor komende twee jaar
Provincie stimuleert ontwikkeling zorgboerderijen

Assen, 9 mei 2000
Persberichtnummer 00-035Gedeputeerde staten willen de ontwikkeling van zorgboerderijen in de provincie Drenthe stimuleren. In de notitie 'Landbouw en Zorg, een gezondmakende combinatie' zetten zij uiteen dat het fenomeen zorgboerderij voordelen heeft voor zowel de landbouw als de zorgsector. Om de ontwikkeling van zorgboerderijen te stimuleren zal het college aan provinciale staten voorstellen om in eerste instantie voor een periode van twee jaar 500.000 gulden beschikbaar te stellen. Met dit geld kunnen onder andere enkele proefprojecten worden opgezet. Voor de uitvoering wil het college de Stichting Leer-Werk-Zorgbedrijven Noord- en Oost-Nederland inschakelen.

In toenemende mate komt het voor dat op een boerderij hulp, zorg en arbeid wordt geboden aan mensen die daar, al dan niet tijdelijk, behoefte aan hebben. Dit heeft niet alleen een positieve invloed op de ontwikkelingen in de zorgsector, maar geeft ook een nieuwe impuls aan de plattelandsvernieuwing.
Vanuit het perspectief van de zorgsector kan een zorgboerderij een geschikte dagbesteding bieden aan mensen die dat nodig hebben. De zorgboerderij sluit aan bij de trend om wonen, zorg en dagbesteding zoveel mogelijk van elkaar te scheiden. Bovendien kan een zorgboerderij bijdragen aan 'de vermaatschappelijking van de zorg'. Dat wil zeggen dat de zorg niet meer alleen wordt overgelaten aan professionele instellingen en dat de mensen die zorg nodig hebben ook in aanraking komen met andere mensen.

Vanuit het perspectief van de landbouw kan een zorgboerderij bijdragen aan het vergroten van het gezinsinkomen, waardoor agrariërs de positie van hun bedrijf kunnen versterken. Ook biedt een zorgboerderij in sommige gevallen kansen voor werkgelegenheid voor mensen met weinig mogelijkheden op de arbeidsmarkt.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie