Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Apeldoorn zet punt achter grondtransactie met Reesink

Datum nieuwsfeit: 09-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht gemeente Apeldoorn, 09 mei 2000

Vier jaar geharrewar met beursgenoteerd groothandelsbedrijf Reesink NV is genoeg.

Gemeente Apeldoorn zet punt achter grondtransactie met Reesink

De gemeente Apeldoorn gaat de rechter in kort geding verzoeken het beslag dat Reesink heeft gelegd op grond op het Apeldoornse bedrijventerrein De Ecofactorij, ongedaan te maken. Burgemeester en wethouders hebben daartoe besloten omdat het college -na vier jaar- nog steeds geen vorderingen ziet in de komst van de Zutphense groothandel naar het nieuwe bedrijventerrein in Apeldoorn. Wanneer de rechter het verzoek toewijst, kan de gemeente de grond aan een andere gegadigde voor De Ecofactorij aanbieden.

Het beursgenoteerde bedrijf Reesink uit Zutphen is al sedert 1996 met de gemeente Apeldoorn in gesprek om het bedrijf over te plaatsen naar het nieuwe Apeldoornse bedrijventerrein De Ecofactorij. De Ecofactorij geniet landelijke bekendheid om zijn duurzame karakter en de daaraan gekoppelde stringente milieu-eisen waaraan bedrijven moeten voldoen willen zij een plaats op De Ecofactorij verwerven.

Reesink en de gemeente waren zover gevorderd in de onderhandelingen dat het Zutphense bedrijf per 1 januari 1998 de helft van de benodigde 12,2 hectare grond voor de nieuwe vestiging zou afnemen; de resterende 6,1 hectare zou de groothandel per 1 oktober 1999 aankopen. Beide grondtransacties zijn tot op heden niet uitgevoerd, omdat Reesink de gemeente steeds confronteerde met aanvullende verzoeken en maatregelen in verband met de vestiging.

Omdat Reesink vreesde dat de gemeente door het langdurige proces een punt zou zetten achter de onderhandeling over de bedrijfsoverplaatsing, heeft de groothandel kortgeleden beslag laten leggen op de grond op De Ecofactorij. Apeldoorn gaat nu langs gerechtelijke weg vragen om die beslaglegging op te heffen, nu blijkt dat het Reesink niet lukt om na jaren van intensief overleg tot realisering van haar plannen te komen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie