Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koningin opent vergistingsinstallatie Vagron Nieuwe Pekela

Datum nieuwsfeit: 09-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hollandsche Beton Groep


Persbericht
8 mei 2000
Koningin Beatrix opent vergistingsinstallatie Vagron Nieuwe Pekela - H.M. Koningin Beatrix opent op 9 mei 2000 de unieke en ultramoderne was- en vergistingsinstallatie van Vagron vof te Groningen. De vergistingsinstallatie is gerealiseerd door HCG industrieservice bv. In januari 1998 verwierf HCG Nieuwe Pekela van Vagron de turn-key- opdracht voor de engineering en bouw van de vergistingsinstallatie. De vergistingsinstallatie is gebaseerd op het zogenoemde Waasa-proces dat door ingenieursbureau Citec uit Finland is ontwikkeld en voor Vagron door specialisten van HCG Engineering op maat is ontworpen en uitgewerkt. Deze technologie vormt een doorbraak voor vernieuwende milieuvriendelijke afvalverwerkingstechnieken. HCG verwacht in de nabije toekomst meerdere soortgelijke installaties te gaan bouwen.
HCG heeft van Citec de licentierechten verworven voor het Waasa-proces, waarbij HCG Nieuwe Pekela de technologie binnen en buiten de Benelux vermarkt en de projecten uitvoert via de afdeling HCG Milieu & Technologie. Deze afdeling van HCG is met geconcentreerde kennis actief op het terrein van energie, milieu, biomassa en diverse vormen van afvalverwerking, zoals vergisting.
Bij Vagron wordt voorafgaand aan het vergistingsproces in de scheidings- en wasinstallatie zand, stenen, plastic, papier en metalen uit de stroom grijs afval gescheiden. Vervolgens wordt de reststroom - organische natte fractie genaamd - in de vergistingsinstallatie voorbehandeld en vervolgens met behulp van thermofiele micro-organismen in grote reactoren afgebroken in biogas en digestaat. Het biogas wordt gebruikt voor het opwekken van warmte en elektriciteit , waarvan 1/3 deel wordt gebruikt voor de eigen installatie en de rest aan het openbare elektriciteitsnet wordt geleverd.
HCG Nieuwe Pekela is één van de negen vestigingen van HCG industrieservice bv. HCG is een groepsmaatschappij van HBG, Hollandsche Beton Groep nv, met het hoofdkantoor in Rijswijk. Van huis uit is HCG actief in werktuigbouwkundige activiteiten als bouw en onderhoud aan proces- en fabrieksinstallaties. HCG heeft zich de laatste
jaren steeds meer bewezen als multidisciplinair partner en dienstverlener in nieuwbouw en onderhoud van industriële installaties. HCG is in de regio noordoost onder andere betrokken geweest bij de nieuwbouw en het onderhoud van onder meer de Eemscentrale in Eemshaven , Kisuma in Veendam , NAM te
Hoogezand [meerjarig multidisciplinair onderhoud aan 30 gasinstallaties in het Groninger veld] en het Synpol Project DSM te Emmen . Ook is HCG Nieuwe Pekela als aannemer actief voor onderhoud bij VAM in Wijster, AVI in Hengelo en de nieuwbouw van de houtvergassingsinstallatie van Nuon in Lelystad. Daarnaast is HCG Nieuwe Pekela betrokken bij een bijzonder groot aantal kleinere niet minder belangrijke projecten op het gebied van onderhoud en modificaties aan procesinstallaties en het fabriceren van apparaten voor de procesindustrie.
HCG heeft veel waardering voor de baanbrekende initiatieven van Vagron om te willen investeren in de toepassing van moderne milieuvriendelijke technologieën in afvalverwerking - een doorbraak op Europees niveau. Nadere informatie: G.R.M. Ogink, directeur HCG Nieuwe Pekela, telefoon 0597 666666.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie