Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Antwoorden kamervragen over 'Vervanging pantservoertuigen'

Datum nieuwsfeit: 10-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie
Kamervragen en antwoorden


Vervanging Pantservoertuigen

10-05-2000

Onderwerp
Antwoorden op kamervragen over het project 'Vervanging Pantservoertuigen'

Ons nummer
M 2000001855

Datum
10 mei 2000

Met mijn brief van 6 maart 2000 (Kamerstuk 26 396 nr.3) heb ik U de eerste jaarrapportage over het project Vervanging Pantservoertuigen aangeboden.

Hierbij bied ik U de antwoorden aan op de vragen die naar aanleiding van deze brief zijn gesteld door de Vaste Commissie voor Defensie.

DE STAATSSECRETARIS VAN DEFENSIE,

H.A.L. van Hoof

Vraag
In de 1e jaarrapportage 'Vervanging Pantservoertuigen' wordt rekening gehouden met een kwantitatieve behoefte aan pantservoertuigen in fase 1 van het project van ca 870 pantser-voertuigen. In de basisbeschrijving van het groot project werd echter rekening gehouden met een kwantitatieve behoefte van 800 voertuigen. Kan aangegeven worden waarom de kwantitatieve behoefte in fase 1 van het project is toegenomen met 70 pantservoertuigen. Wat zijn de financiële consequenties hiervan?

Antwoord
De extra behoefte aan ruim 70 voertuigen waarmee thans rekening wordt gehouden hangt deels samen met het voornemen van de Koninklijke landmacht in een aantal gevallen niet - één groot pantserwielvoertuig maar - twee kleine pantserwielvoertuigen te verwerven en in te voeren. Voorts zijn er meer voertuigen nodig voor de opleidingen. Als een gevolg van de in de Defensienota aangekondigde paraatstelling van de thans gedeeltelijk parate pantserinfanteriebataljons kan voor opleidingsdoeleinden namelijk géén gebruik meer worden gemaakt van voertuigen die bij de reservecomponent van deze eenheden zijn ingedeeld. Zoals in de jaarrapportage aangekondigd, zal de voor midden 2000 voorziene DMP-brief een definitieve verfijning en actualisering van de kwalitatieve en kwantitatieve behoefte bevatten. De financiële gevolgen zijn nog onderwerp van studie en zullen eveneens in de DMP-brief worden toegelicht.

Vraag
Is het mogelijk om voortaan in een aparte paragraaf van de jaarrapportages in te gaan op de financiële en technische risico´s die bij het project optreden?

Antwoord
Ja.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie