Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Abvakabo FNV: akkoord harmonisatie cao VenV

Datum nieuwsfeit: 10-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

CAO VenV: akkoord harmonisatie

Zoetermeer, 10 mei 2000

Woensdag 10 mei 2000 hebben de werknemersorganisaties ABVAKABO FNV, CFO/SBG, FHZ, VHP G&B en NU91 samen met Arcares, de brancheorganisatie voor verpleeg- en verzorgingshuizen, een principeakkoord bereikt over de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden voor werknemers die werkzaam zijn in de verpleeg- en verzorgingshuizen. Er werken ongeveer 200.000 mensen in die sector.

Vorig jaar werd bij het afsluiten van de huidige CAO afgesproken dat binnen de looptijd van de CAO sprake diende te zijn van harmonisatie van arbeidsvoorwaarden voor alle werknemers in de verpleeg- en verzorgingshuizen. Daarvoor waren voor deze werknemers twee verschillende CAO's van toepassing. Die afspraak is met dit principeakkoord nagekomen. Het principeakkoord bestaat uit de volgende onderdelen:

- één geïntegreerde regeling voor de arbeidsvoorwaarden (inclusief functiewaardering);

- introductie van een systeem van flexibele arbeidsvoorwaarden op basis waarvan werknemers voor een deel zelf hun arbeidsvoorwaardenpakket kunnen samenstellen.

Belangrijkste onderdeel van de geïntegreerde regeling is de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden op basis van het Functiewaarderingssysteem Gezondheidszorg. Die harmonisatie gaat per 1 januari 2001 in.
De verpleeg- en verzorgingshuizen bieden in toenemende mate dezelfde zorg aan en werken hierbij intensief samen. Daarom zijn uniforme arbeidsvoorwaarden noodzakelijk. Deze harmonisatie zal er dan ook toe bijdragen dat er sprake is van minder onderlinge concurrentie. Dat komt het imago van de branche ten goede en dat is belangrijk. Het behouden en vinden van gekwalificeerd personeel heeft immers hoge prioriteit door de toenemende zorgbehoefte.

De vakbonden zijn tevreden over het principeakkoord. Het biedt uniformiteit voor de werknemers in de verpleeg- en verzorgingshuizen. In de komende weken zullen de bonden het principeakkoord met een positief advies voorleggen aan de leden.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie