Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwbouwwijk 'Pasveer' te Sneek voltooid

Datum nieuwsfeit: 10-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hollandsche Beton Groep

Up: Microsoft Word - nieuwbouwwijk 'pasveer' te sneek voltooid.doc


Persbericht
4 mei 2000
Nieuwbouwwijk 'Pasveer' te Sneek voltooid
Sneek - Mevrouw J.B. Weenink - van Oort, wethouder ruimtelijke ordening van de gemeente Sneek, plant op woensdag 10 mei een boom ter gelegenheid van de voltooiing van de door HBG Vastgoed bv ontwikkelde woningen in de wijk 'Pasveer'. Met het opleveren van dit plandeel is de nieuwbouwwijk 'Pasveer' nagenoeg gereed. Het plan is gesitueerd aan de noordoostzijde van Sneek. Karakteristiek voor de nieuwe wijk is de grachten- en vijverstructuur.
Het laatste deelplan betreft vijftig twee-onder-een-kap woningen, verdeeld over de plandelen 'Het Anker', 'De Bolder' en 'Het Bastion'. Dit project is een ontwikkeling van HBG Vastgoed in samenwerking met de gemeente Sneek. De woningen zijn op schiereilanden gerealiseerd, waardoor een groot deel van de woningen met de tuinen aan het water grenst. Het ontwerp van de woningen is afkomstig van Alynia de Jong architecten te Sneek. Bijzonder is het ontwerp van 'Het Bastion'. De achttien woningen zijn in een cirkel gebouwd, waardoor een binnenterrein ontstaat. Deze cirkelvormige bebouwing wekt de indruk van een kasteel, hetgeen tevens wordt benadrukt door de karakteristieke vormen van de woning. Het project is gerealiseerd door HBG Woningbouw bv, BML Bouw te Leeuwarden. HBG Vastgoed en HBG Woningbouw maken deel uit van HBG Bouw en Vastgoed, een groepsmaatschappij van HBG, Hollandsche Beton Groep nv, te Rijswijk.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie