Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voetgangersoversteek Zwijnsbergenstraat Breda in de prijzen

Datum nieuwsfeit: 10-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


VOETGANGERSOVERSTEEK ZWIJNSBERGENSTRAAT IN DE PRIJZEN

De voetgangersoversteek in de Zwijnsbergenstraat staat volop in de belangstelling. Onlangs is de oversteek genomineerd als een van de drie beste vakinzendingen bij de prijsvraag "Verbeter verkeerslichten" van de voetgangersvereniging en DTV Consultants, waarbij ook de ANWB in de jury zat. De publieksjury heeft uiteindelijk de tweede prijs toegekend aan de Bredase oversteek. Op woensdag 10 mei organiseerden de gemeente Breda en onderzoeks- & adviesbureau SOAB (adviseurs voor woning en leefomgeving) een minisymposium waarin de onderzoeksresultaten van de oversteek bekend zijn gemaakt. De oversteek is door de Bredase wethouders Van Beusekom en Oomen officieel in gebruik genomen.

De gemeente Breda en SOAB hebben de afgelopen twee jaar diverse leefomgevingprojecten uitgevoerd. Vrijwel bij alle projecten stond de kwaliteit en toegankelijkheid van de openbare ruimte voor met name de voetganger centraal. De doelgroepen ouderen, kinderen en mindervaliden zijn hierbij als maatgevend gesteld. Naast theoretische onderzoeken zijn ook proefprojecten uitgevoerd. Een daarvan is de voetgangersoversteek in de Zwijnsbergenstraat in Breda. In samenwerking met de bedrijven Agmi en Siemens is daar een proefopstelling gemaakt van een voor Nederland unieke voetgangersoversteekplaats. De automobilisten worden door middel van een radar- en infrarooddetectiesysteem volautomatisch geattendeerd op overstekende voetgangers. Voetgangers worden via radardetectie gesignaleerd Op dat moment begint het flitslampensysteem boven de oversteekplaats te knipperen. Het knipperen stopt pas als de voetganger de overkant van de oversteek heeft bereikt. De combinatie van de radardetectie en de verlengde knippertijd is uniek voor Nederland.

De afgelopen maanden is aan de hand van snelheidsmetingen, video-observaties en enquêtes onderzocht wat de effecten van de oversteek zijn. De resultaten hiervan zijn op 10 mei tijdens het minisymposium "Voetgangersnetwerken" toegelicht.

Breda, 10 mei 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie