Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Emmen: 19.000,- voor projecten duurzame ontwikkeling

Datum nieuwsfeit: 10-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen


Persbericht: 19.000,- voor drie projecten, 10 mei 2000

Duurzame Ontwikkeling Landelijk Gebied
19.000,- voor drie projecten

De gemeente Emmen stelt een bedrag van f 18.970,- beschikbaar voor drie projecten die betrekking hebben op de duurzame ontwikkeling van het landelijk gebied. De projecten zijn "Project Stichting Emmen Dichtbij", "Actie Zwerfasbest" en "Biologische boerenmarkten". De bijdragen worden gefinancierd vanuit het project 'Duurzame Ontwikkeling Landelijk Gebied' (DOLG).

Project Stichting Emmen Dichtbij
De Stichting Emmen Dichtbij heeft als doel Emmen te promoten door middel van o.a. wandel- en fietsroutes. Ter financiering van deze activiteiten heeft het college besloten om een bedrag van f 7.500,- beschikbaar te stellen.

Actie Zwerfasbest
Het doel van de actie Zwerfasbest is om alle zwerfasbest bij agrarische bedrijven in de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland en Groningen te verzamelen en te verwijderen. De NLTO heeft de gemeente Emmen, evenals de andere gemeenten in Noord-Nederland, gevraagd om te participeren in de actie Zwerfasbest.
De gemeente Emmen telt ca. 647 agrarische bedrijven, op basis daarvan is de gemeente Emmen verzocht om een bijdrage van f 6.470,- ten behoeve van deze actie. De Actie Zwerfasbest draagt bij aan de verbetering van de algehele (milieu-)kwaliteit van het landelijk gebied.

Biologische boerenmarkten
Hoofddoel van het project Biologische boerenmarkten is het opzetten van drie biologische boerenmarkten in Drenthe, en wel in de gemeenten Assen, Hoogeveen en Emmen. Op deze markten wordt een breed scala aan biologisch geteelde - agrarische - producten aangeboden Deelnemers aan het project zijn naast de drie betrokken gemeenten, het ministerie van LNV, de provincie Drenthe, het Landelijk Platform Biologische Berenmarkten en het Agrarisch Opleidings Centrum Terra.


Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend (c)2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie