Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe directeur havenbedrijf Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 10-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


Nieuwe directeur havenbedrijf

De gemeenteraad is op 10 mei akkoord gegaan met het voorstel om drs. J. H. Gerson per 1 september a.s. te benoemen als nieuwe directeur van het Gemeentelijk Havenbedrijf.

De heer Gerson heeft de afgelopen 25 jaar diverse functies binnen de gemeente Amsterdam bekleed. Van 1990 tot heden was de heer Gerson directeur van het Gemeentelijk Grondbedrijf. In deze periode heeft het Grondbedrijf een aantal belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt. Het Grondbedrijf groeide van 120 naar 200 personen, mede omdat het bedrijf zijn professionele deskundigheid actief ging aanbieden aan de stadsdelen.

De heer Gerson was daarnaast betrokken bij de opbouw, de groei en het beheer van de N.V. Zeedijk. Sinds 1995 is hij als ambtelijk opdrachtgever eindverantwoordelijk voor het IJ-oevergebied, waar de laatste jaren de ontwikkeling in versneld tempo plaatsvindt. Bij de Ontwikkelingsmaatschappij Centrumgebied Zuidoost is de heer Gerson gemeentelijk vertegenwoordiger en betrokken bij de oprichting en de huidige ontwikkeling. Hierin werken ING Vastgoed, BAM Vastgoedontwikkeling en Ballast Nedam Projectontwikkeling samen met de gemeente aan de ontwikkeling van het gebied ArenA Boulevard.

Amsterdam, 10 mei 2000 Pb-35

Janneke Zumpolle 5523271

^


-

© gemeente Amsterdam - 11-05-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie