Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EU over toename repressie tegen democratische krachten

Datum nieuwsfeit: 10-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Raad van de Europese Unie

Serbia : Intensification of repression against democratic forces- civil society and independant media Press Release: Brussels (10-05-2000) - Press: 147 - Nr: 8387/00

Brussel, 10 mei 2000


8387/00 (Presse 147)

P 61/00

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap namens de EU over de toename van de repressie tegen de democratische krachten, de civiele maatschappij en de onafhankelijke media in Servië

De Europese Unie is ten zeerste verontrust door de steeds sterker wordende repressie tegen de democratische krachten, de civiele maatschappij en de onafhankelijke media in Servië.

De maatregelen van de autoriteiten van de FRJ om de wettige en democratische bijeenkomst te verhinderen die op 9 mei in Pozarevac moest plaatsvinden, is het zoveelste bewijs van de miskenning van de democratie en van de schending van het recht op vrije meningsuiting. De Europese Unie looft het gedrag van de democratische krachten waardoor, ondanks bewuste provocaties door de autoriteiten, gewelddaden zijn uitgebleven.

De EU veroordeelt voorts de recente willekeurige arrestaties van politici, journalisten en studenten. Dat twee Otpor-activisten opnieuw zijn gearresteerd, verontrust haar zeer.

De Europese Unie herhaalt dat zij het rechtmatig streven van het Servische volk naar vrijheid en democratie ten volle steunt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie