Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweedaagse conferentie over EURO 2000

Datum nieuwsfeit: 10-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE BZK

www.minbzk.nl

MINBZK: Uitnodiging aan de redacties

PERSUITNODGING

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties organiseert volgende week samen met het Belgische ministerie van Binnenlandse Zaken en het Nationaal Politie Project EURO 2000ä een tweedaagse conferentie in Rotterdam voor alle betrokken politiediensten uit de deelnemende landen tijdens EURO 2000.
Het doel van deze conferentie is de laatste details van de onderlinge afspraken te finaliseren, uitwisseling van actuele informatie, operationele afspraken verder vorm te geven en de onderlinge contacten te verbeteren.

Deze conferentie is de derde in een rij om de internationale politiesamenwerking rond EURO 2000. te intensiveren en te optimaliseren. De eerste stappen zijn gezet tijdens een conferentie in oktober 1999, vervolgens zijn tijdens een tweede conferentie in februari van dit jaar internationale samenwerkingsafspraken gemaakt en nu zullen de laatste details worden geregeld.

Vanwege de operationele aspecten die tijdens de conferentie aan de orde komen, heeft de conferentie een besloten karakter. De resultaten en actuele stand van zaken rond de openbare orde en veiligheidssituatie van EURO 2000 zullen echter tijdens een persconferentie bekend worden gemaakt door minister K. de Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Nederland) en de Belgische minister A. Duquesne van Binnenlandse Zaken. De operationele politieaspecten zullen tijdens deze persconferentie nader worden toegelicht door commissaris T. Brekelmans, projectmanager van het Nederlandse Nationaal Politie Project EURO 2000ä en kolonel H. Bliki, projectmanager van het Belgische Nationaal Politie Project EURO 2000ä.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom. Voor simultaanvertaling in het Nederlands, Frans en Engels wordt gezorgd.

Plaats: World Trade Center,
Diamond Room
Beursplein 37,
3011 AA Rotterdam

Tijdstip: woensdag 10 mei 2000, van 14.00 uur tot 15.00 uur (vanaf 13.00 uur zijn de deuren open)

Wilt u zo vriendelijk zijn om uw komst te melden bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, telefoon (070) 426888 of per fax (070) 4267601

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie