Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening Veteraneninstituut in Doorn

Datum nieuwsfeit: 10-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie
Persberichten


Opening Veteraneninstituut

08-05-2000

Minister-President Wim Kok zal woensdag 10 mei in Doorn officieel het Veteraneninstituut openen. Het Veteraneninstituut is een samenwerkingsverband tussen de overheid en een aantal particuliere instellingen om het veteranenbeleid te optimaliseren. Maatschappelijke erkenning en zorg voor veteranen staat hierbij centraal. Binnen het Veteraneninstituut werken de Bond van Nederlandse Militairen Oorlogs- en Dienstslachtoffers (BNMO), het BNMO-Centrum, de Stichting Dienstverlening Veteranen (SDV), de Stichting Veteranen Platform (VP) en het ministerie van Defensie samen. De opening wordt verricht in aanwezigheid van ZKH Prins Bernhard en staatssecretaris van Defensie Henk van Hoof.

Naast een toespraak door Minister-President biedt het programma onder meer een lezing van professor dr. H.M. van der Ploeg (Vrije Universiteit Amsterdam) over ingrijpende oorlogservaringen en een toespraak van Herman Ploeg, voorzitter van het bestuur van het Veteraneninstituut. Ook zal de website van het instituut in gebruik worden gesteld.

Tijdens de bijeenkomst zal de voorzitter van de Stichting Dienstverlening Veteranen (SDV), generaal b.d. Govert Huijser, de onderzoeksresultaten presenteren van een door Bureau Lagendijk (Apeldoorn) verricht opinie-onderzoek over de maatschappelijke waardering voor vredesoperaties. Dit onderzoek, verricht in opdracht van de SDV, wijst uit dat de publieke opinie veel waardering heeft voor de inzet van (voormalige) Nederlandse militairen die betrokken zijn geweest bij vredesoperaties.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie