Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PvdA over Russische ereveld in Leusden

Datum nieuwsfeit: 10-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 10 mei 2000

 

VRAGEN VAN HET LID MIDDEL (PVDA) AAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

1. Kent u de berichten over chaos en willekeur op het Russische ereveld in Leusden? (1)

2. Bent u bereid om, via onder meer de Oorlogsgravenstichting, het ereveld zodanig te laten renoveren dat waar mogelijk de juiste grafstenen corresponderen met de stoffelijke resten van de omgekomen Sovjet-Russische soldaten?

3. Kunt u in overleg met de huidige Russische autoriteiten bewerkstelligen dat de juiste persoonsgegevens van deze slachtoffers van de nazi-terreur zoveel mogelijk boven water komen en dat alsnog hun nabestaanden geïnformeerd worden?

4. Deelt u de mening dat het uitermate wrang en stuitend is dat op het ereveld slachtoffers van de nazi's en collaborateurs met de nazi's door elkaar begraven blijken te liggen?

5. Bent u tevens bereid om de stoffelijke resten en gedenkstenen van de eveneens op het ereveld begraven collaborateurs naar elders, op een daartoe bestemde plaats te verplaatsen?

 

(1) Amerfoortse Courant, 22 mei 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie