Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cyberbus promoot digitale trapveldjes in Meijhorst Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 10-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen


Cyberbus promoot digitale trapveldjes in Meijhorst

Op woensdag 10 mei komt een digitaal trapveld op wielen, de zogeheten Cyberbus, naar wijkcentrum Meijhorst. De Cyberbus is een initiatief van minister Van Boxtel en doet alle 25 GSB-steden aan. Geselecteerde groepen wijkbewoners kunnen die dag kennis maken met wat een digitaal trapveldje zoal te bieden heeft. 's Ochtends werpen schoolkinderen een blik op de mogelijkheden die de digitale wereld biedt en later op de dag ouderen. Tegelijk vindt er die dag in het wijkcentrum een mini-conferentie over het onderwerp plaats.

Een digitaal trapveld is een ruimte met zo'n 15 computers, waarop onder andere internet is geïnstalleerd. Deze ruimte is zeven dagen per week open. Er vinden diverse activiteiten plaats zoals:
* het ROC geeft er cursussen voor volwassenen in achterstandswijken 's

* ochtens maakt de basisschool gebruik van de ruimte
* de bibiliotheek geeft e-mailcursussen
* 's avonds kunnen de buurtbewoners gebruik maken van de ruimte
* de jongeren uit de wijk hebben er s'avonds een Internet-café
Het project sluit aan bij de vorming van open wijk scholen in een
15-tal Nijmeegse wijken. Betrokken bij het project zijn onder meer bewonersorganisaties zoals SOLID, STOUW, Op Weg en Hatert, basisscholen, de bibliotheek, het ROC, de SAD en de gemeente Nijmegen. Bij het CBB wordt nu een aantal mensen omgeschoold tot educatief help deskmedewerker. Het regionale bedrijfsleven wordt benaderd om ook bij te dragen aan het project.
Het doel van het project is om bewoners uit achterstandswijken in contact brengen met de diverse toepassingsmogelijkheden van ICT. In de loop van dit jaar zullen 4 trapvelden worden gevestigd: in Hatert, Willemskwartier, Meyhorst en Waterkwartier. Het project in Waterkwartier is reeds gestart. Het streven is om voor 2004 15 trapvelden te realiseren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie