Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 10-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Woensdag 10 mei 2000, 10.00 uur

Negen aanhoudingen bij vechtpartij
Utrecht - De politie kreeg gisteravond omstreeks half twaalf een melding dat er een massale vechtpartij op de Zwanenvechtlaan was uitgebroken.

Ter plaatse trof de politie negen personen aan, twee auto's met forse schade en diverse (slag)voorwerpen (honkbalknuppels, hamers, stokken). Met deze voorwerpen is men elkaar te lijf gegaan en zijn er vernielingen aan de auto's aangericht. Alle negen personen, in de leeftijd van 21 tot 56 jaar afkomstig uit Utrecht en Winterswijk, zijn aangehouden en overgebracht naar Paardenveld. De politie onderzoekt de zaak.

Diverse controles
Utrecht - Gisteren heeft de politie diverse snelheidscontroles gehouden in de stad.

Van negen tot twaalf uur werd op twee locaties op de Cartesiusweg gecontroleerd. In totaal passeerden 2389 automobilisten de controlepunten; 341 bestuurders overtraden de toegestane maximumsnelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/h.

Op de Moldaudreef heeft de politie gisterochtend tussen elf uur en half één een snelheidscontrole gehouden met een laserpistool. Twaalf automobilisten hielden zich niet aan de toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/h. Bovendien kregen twee automobilisten een proces-verbaal voor het rijden zonder autogordel.

Tevens is er tussen half twee en half vier op de Rubenslaan gecontroleerd op snelheid. In totaal passeerden 1417 automobilisten het controlepunt; 170 bestuurders reden te snel. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/h (50 km/h is toegestaan).

Aanhoudingen na wilde scooterrit
Utrecht - Een motoragent zag gisterenmiddag rond kwart over vijf op de Balijelaan een scooter met daarop drie personen rijden. De agent gaf de bestuurder een stopteken, wat echter genegeerd werd. Hierop zette de agent de achtervolging in richting de Merwedekade.
Tijdens de achtervolging reed de bestuurder van de scooter slingerend en herhaaldelijk over het trottoir om te voorkomen dat de agent hem in kon halen. Op de Roerstraat sprong de tweede passagier van de scooter en ging er vandoor. In de straat stonden een aantal jongeren. De bestuurder van de scooter, een 17-jarige Utrechter, riep naar hen dat zij hem moesten helpen. Tijdens de daarop volgende achtervolging waarbij constant rondjes werd gereden rondom de Roerstraat, probeerde de groep de agent het rijden te beletten. Hierbij werd er voor de motor gesprongen, kreeg hij duwen en werd er een autoband voor de motor gegooid. De agent kon ternauwernood voorkomen dat hij ten val kwam.

Een toegesnelde collega, eveneens op de motor, kon de scooter uiteindelijk op het trottoir van de Amstelstraat klem rijden. Beide bestuurders en de scooterpassagier (eveneens een 17-jarige Utrechter) kwamen hierbij ten val. Tijdens de aanhouding probeerden de groep jongeren wederom het werk voor de politie moeilijk te maken.

De politie heeft beide verdachten aangehouden en tegen hen proces-verbaal opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen. De scooter is in beslag genomen en naar de persoon die de autoband richting de agent gooide, wordt nader onderzoek ingesteld.



reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie