Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eredoctoraat Universiteit Lissabon voor prof.dr. De Haan

Datum nieuwsfeit: 10-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

10 mei 2000

Honoris causa Universiteit van Lissabon

Eredoctoraat voor prof.dr. L.F.M. de Haan

Op woensdag 10 mei 2000 ontvangt prof.dr. L.F.M. de Haan, emeritus hoogleraar toegepaste waarschijnlijkheidsrekening aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, een eredoctoraat van de Universiteit van Lissabon, Portugal.

De titel van doctor honoris causa valt De Haan ten deel vanwege zijn publicaties op het gebied van de extreme waarde theorie en vanwege de grote rol die hij heeft gespeeld voor deze Portugese universiteit bij de ontwikkeling van statistische studies. Hij heeft in Lissabon belangrijke projecten en gezamenlijk onderzoek gedaan met Portugese wetenschappers.

Professor Laurens de Haan (1937) is sinds 1973 hoogleraar bij het Econometrisch Instituut van de Faculteit der Economische Wetenschappen. Na zijn emeritaat in 1998 is hij nog steeds aan dit instituut verbonden.

Aan universiteiten in de Verenigde Staten, India, China, Frankrijk, Portugal, Duitsland en Zweden trad hij op als gasthoogleraar. Voor het ministerie van Verkeer en Waterstaat, alsmede bij een Europees samenwerkingsproject bracht hij mathematisch statistische adviezen uit met betrekking tot de stijging van het waterniveau in de Noordzee door milieufactoren en de gevolgen daarvan voor de kustverdediging.

Het is het tweede eredoctoraat voor De Haan. In 1994 kreeg hij een dergelijk eerbewijs van de Universiteit van Peking (Bei Da) te Beijing, China.

Noot voor de pers:
De plechtigheid in Lissabon is op woensdag 10 mei 2000, 15.00 uur Info: bij Olga Gilissen, tel. 010 408 2231; e-mail: (Gilissen@few.eur.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie