Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspraak grote vervoersprojecten Amersfoort van start

Datum nieuwsfeit: 10-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


10 mei 2000

Inspraak grote vervoersprojecten van start

In het kader van het Verkeers- en Vervoersplan Amersfoort en het bijbehorende uitvoeringsprogramma heeft het college van burgemeester en wethouders een nota vastgesteld waarin grootschalige infrastructuurprojecten worden voorbereid. Deze MIT-projecten (Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport ) zijn onderwerp van een uitgebreid participatietraject. Het zijn ook projecten waarvoor de gemeente een aanzienlijke rijksbijdrage verwacht.

Amersfoort kent drie grote projecten in het kader van het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport (MIT):

Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV)-Noord- de studie naar HOV van NS-station Amersfoort naar Vathorst en Nieuwland

Hogeweg (tussen Stadsring en aansluiting op de A28)

Verlengde Kersenbaan (tussen Leusderweg en Smaragdweg)

Bijeenkomsten
Op 11 mei is er een startbijeenkomst voor de participatie rond de Kersenbaan. De bijeenkomst is in de aula van het Meerwegen College, vestiging Corderius aan de Lambert Heynrichstraat 23 in Amersfoort en begint om 20.00 uur. De bewoners in de omgeving van de Kersenbaan zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Tijdens deze avond wordt een werkgroep samengesteld die op een aantal bijeenkomsten in mei en juni de verschillende varianten bekijkt.

Voor de Hogeweg en HOV Noord wordt een participatiegroep samengesteld die bestaat uit maatschappelijke organisaties en afgevaardigden van de verschillende wijkteams. In mei en juni 2000 komen deze groepen een aantal malen samen en kijken met de ontwerpers naar de mogelijkheden van deze projecten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie