Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen CDA over problemen 4 HAVO leerlingen Tweede Fase

Datum nieuwsfeit: 10-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

: Tweede Kamer : Problematiek van 4 HAVO leerlingen in de Tweede Fase (100500)

Archief Schriftelijke Vragen Archief Schriftelijke Vragen

Problematiek van 4 HAVO leerlingen in de Tweede Fase (100500)

Schriftelijke vragen van de leden Mosterd en van de Camp (beide CDA) aan de staatssecretaris van OCenW


1. Is het de staatssecretaris bekend
dat er serieuze aanwijzingen zijn dat het percentage leerlingen dat in de nieuwe tweede fase in 4 HAVO dreigt te blijven zitten of af te vallen aanmerkelijk hoger is dan voor de invoering tweede fase?

2. Is het de staatssecretaris bekend dat deze problemen deels te maken hebben met invoeringsproblemen van het nieuwe onderwijssysteem van de tweede fase, maar ook met het feit dat leerkrachten verwachten dat het centraal examen zwaarder zal zijn dan voor de tweede fase?

3. Is het de bedoeling dat het percentage zittenblijvers in 4 HAVO niet toeneemt en het aantal leerlingen dat een HAVO diploma haalt procentueel hetzelfde blijft?


4. Kan de staatssecretaris snel richting de scholen een helder beeld scheppen over de problematiek genoemd in vraag 3 en tevens aangeven wat de consequenties daarvan zullen zijn voor de zwaarte van de centrale examens in de eerste jaren van invoering en in de jaren daarna?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie