Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vergadering over masterplan Oostindie-wijk gemeente Leek

Datum nieuwsfeit: 10-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leek

Persinfo gemeente Leek, 27 apr 2000

GRONTMIJ MAAKT STEDEBOUWKUNDIG MASTERPLAN OOSTINDIE

Het college van burgemeester en wethouders van Leek heeft besloten de opdracht voor het maken van een stedenbouwkundig masterplan voor het nieuwe woongebied Oostindie in Leek te verstrekken aan de Grontmij. Aan de commissie Ruimtelijke Inrichting zal op 10 mei worden gevraagd om hiermee in te stemmen.

De selectie van bureaus is in februari gestart, kort nadat het college en de raadscommissie Ruimtelijke Inrichting de zogenaamde "startnotitie Oostindie" hadden vastgesteld. In eerste instantie zijn zes bureaus uitgenodigd om zich te presenteren ten overstaan van het college van burgemeester en wethouders en een brede afvaardiging van ambtelijke medewerkers. Er is vooral gelet op kennis en ervaring die de bureaus hadden met het opzetten van duurzame woonwijken en op inventiviteit en creativiteit. In de startnotitie is voor het brede vlak dat te maken heeft met 'duurzame ontwikkeling' het ambitieniveau omschreven. Dit betekent dat de bureaus in staat moeten zijn om op dit brede vlak te opereren.

Van de zes bureaus zijn er vervolgens drie gevraagd om een eerste werkschets te maken, waarbij ook een duidelijk werkplan en een kostenraming gevoegd moesten worden. De werkschets van de Grontmij, waarin eerste aanzetten voor een mogelijke invulling van het gebied worden gegeven, past het beste bij de ambities die in de startnotitie Oostindie zijn neergelegd. Met name de systematische wijze waarop de Grontmij de opgave wil oppakken spreekt erg aan. Benadrukt wordt dat de werkschets niet meer is dan een illustratie van de werkwijze van de Grontmij en nog geen plan. Zo'n plan komt pas tot stand na de inbreng van diverse betrokkenen en een meer gedetailleerde verkenning van de situatie.

Het is de bedoeling om direct na de zomervakantie een concept-masterplan te kunnen presenteren aan alle belangstellenden, zodat in het najaar kan worden gestart met het maken van een bestem mingsplan en een beeldkwaliteitsplan.Niet voor publikatie: voor meer informatie kunt u bellen met René Thedinga, sector VROM gemeente Leek, tel. 0594 - 551660.
De laatste wijziging van deze pagina vond plaats op 1 mei 2000. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie