Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DHV Kenniscentrum duurzaam ondernemen 'online'

DHV Persbericht

Kenniscentrum duurzaam ondernemen 'online'

Advies- en ingenieursbureau DHV heeft een 'online' kenniscentrum opgezet op het gebied van duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen: www.duurzaam-ondernemen.nl

Amersfoort, 8 mei 2000

DHV nodigt andere organisaties, ondernemingen, adviseurs en overheden uit om deze website actief te gebruiken als kennisplatform. De site biedt relevante handreikingen, actueel nieuws, tal van kennisbronnen en een discussieplatform.

Duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen is een internationale ontwikkeling die ook in Nederland steeds meer in de belangstelling komt te staan. Milieu-aspecten zijn daarin belangrijk maar duurzaam ondernemen is meer. Duurzaam ondernemen gaat uit van een integrale en evenwichtige ontwikkeling van People (sociaal/ethische aspecten), Planet (milieu) en Profit (verantwoord winst behalen) in alle aspecten van de bedrijfsvoering.

De druk op bedrijven om aandacht te besteden aan de drie P's wordt ook groter nu duurzaam beleggen meer en meer een vlucht neemt. Vorige maand lanceerden ING en ABN AMRO een duurzaam beleggingsfonds in navolging van SNS Bank en Robeco.

1e Nationaal Sustainability Congres

De ontwikkeling van de website is één van de initiatieven van DHV op het gebied van duurzaam ondernemen. Op 10 mei 2000 organiseert DHV in Zeist het 1e Nationaal Sustainability Congres, waarbij de diverse kanten van duurzaam ondernemen worden belicht. Dit congres zal geopend worden door staatssecretaris Ybema van Economische Zaken. Daarnaast heeft DHV de Nederlandse vertaling uitgebracht van de wereldwijde standaard voor duurzaamheidsverslaggeving. In de toekomst zullen bedrijven een sociaal, milieu- en financieel jaarverslag volgens deze standaard gaan integreren.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie