Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorbeschouwing HFC Haarlem - FC Groningen

Datum nieuwsfeit: 11-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FC Groningen

Voorbeschouwing HFC Haarlem - FC Groningen

Datum : 12-5-2000 Tijd :12:0:0

Uit de serie veredelde oefenwedstrijden tegen achtereenvolgens Emmen, Go Ahead Eagles, Dordrecht '90 en Volendam haalde Groningen twaalf punten: de maximale score. Sinds de druk van de schouders is gevallen, zijn ook de uitwedstrijden gewonnen. Dat belooft wellicht wat voor de wedstrijd van zaterdag, temeer daar Haarlem er met een abominabele zestiende plaats niet erg kleurrijk voor staat. De blauwrode 'Bonsink Boys' lieten in 33 duels maarliefst negentien keer de drie punten aan de tegenstander, en stelden daar slechts negen overwinningen tegenover. Slechts vier keer won Haarlem in eigen huis; alleen Excelsior, Veendam, VVV en TOP Oss verslikten zich in de gewezen topclub, waar in een grijs verleden onder meer Ruud Gullit, Piet Keur en Raymond Atteveld furore maakten.
Het scorend vermogen van Haarlem, dat in totaal 52 doelpunten maakte in de competitie, heet Junas Naciri. Hij was elf keer verantwoordelijk voor Haarlemmer vreugde; André Kemper en Sander Oostrom scoorden respectievelijk negen en acht keer. De laatste overwinning van de ploeg dateert alweer van ruim een maand geleden en vormde het slotakkoord van een sterke serie van vier duels zonder nederlaag. Het was hoe dan ook een hele belangrijke: aartsrivaal en buurman Telstar werd in eigen stadion met 1-2 voor paal gezet. 'On aggregate' kocht Haarlem daar niets voor; eerder in het seizoen waren de mannen uit Velsen-Noord in Haarlem met 1-3 te sterk.
Maar dat terzijde.

'Wedstrijd van de Eeuw'
De thuiswedstrijd FC Groningen - HFC Haarlem had op 18 december van vorig jaar een speciaal tintje. Het was de laatste wedstrijd van de afgelopen eeuw, en werd dan ook omklled met allerlei festiviteiten in het Oosterpark. Hoogtepunt was het moment waarop wijlen Tonny van Leeuwen door de supporters werd uitgeroepen tot winnaar van de GVAV/FC Groningen - Speler van de Eeuw-verkiezing. Ruim 105 minuten later stelde Ivar van Dinteren met een late treffer de overwinning zeker: Groningen zegevierde met 4-2.
Vorig jaar won Groningen, toen helemaal aan het begin van het seizoen, met 2-3 bij Haarlem, mede door twee treffers van de fries Harris Huizingh.

Historie
...

FanTour
Beide trainers beschikken over een fitte selectie zonder geschorste spelers. Bij Groningen is alleen het deelnemen van Johansson en Leonardo twijfelachtig, terwijl Jan van Dijk zich waarschijnlijk zelf zal beperken tot voorzichtige gebaren en vooral veel vocaal geweld. De trainer heeft namelijk een blessure aan zijn schouder. Zoals bij iedere uitwedstrijd gaat ook zaterdag de FanTour weer rijden. Leden kunnen zich tot en met vrijdagmiddag 13.00 uur tegen betaling van slechts 35 gulden opgeven bij de administratie op het stadion. Alle bussen vertrekken zaterdag om 16.00 uur bij het stadion. Echter, burgemeester Jaap Pop van Haarlem heeft na ruggespraak met de KNVB besloten het duel niet als 'risicowedstrijd' te bestempelen. Het staat iedereen dus vrij om op eigen gelegenheid naar de Noord-Hollandse hoofdstad te komen, teneinde scheidsrechter Luyten om stipt 19.00 uur voor het begin te horen fluiten. Luyten wordt geassisteerd door de vlaggetjeszwaaiers Meenhuis en Ten Hoove, terwijl de vierde official met de naam Liesveld door het leven gaat. Komt dat zien!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie