Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 11-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Donderdag 11 mei 2000, 10.00 uur

Vakantieganger aangehouden
Utrecht - De politie kreeg gisterenmiddag rond zes uur een melding van de marechaussee van Schiphol dat zij een man hadden aangehouden die werd gezocht door de politie Utrecht.

De vakantieganger stond op punt van vertrek naar zonnige oorden toen hij bij de paspoortcontrole tegen de lamp liep. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats, was eerder dit jaar door de civiele rechter veroordeeld tot terugbetaling van enkele tienduizenden guldens die hij bij zijn Utrechtse werkgever had verduisterd.

De politie heeft de man in Amsterdam opgehaald en ingesloten op Paardenveld.

Twee vliegen in een klap
Utrecht - De politie reed gistermiddag om vier uur naar de Idenburgstraat om een auto weg te laten takelen die op naam stond van een zogenaamde 'katvanger'. Een katvanger is iemand die tegen betaling heel veel auto's op zijn naam laat zetten maar wiens adres niet te achterhalen is.

Tot hun verbazing kwam de betreffende auto hen echter in de Schermerhornstraat tegemoet rijden. De agenten gaven hierop de bestuurder een stopteken. De man, een 21-jarige Utrechter, ontkende dat hij de auto tegen betaling op naam van de katvanger (een 23-jarige Utrechter) had laten zetten. Hij wilde wel toegeven dat hij reed zonder rijbewijs.

De politie heeft de bestuurder meegenomen naar bureau Paardenveld en de auto in beslag genomen. De Utrechter krijgt proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. Het onderzoek naar deze zaak wordt vandaag voortgezet.

Diverse controles
Utrecht - Gisteren heeft de politie tussen twaalf en één uur een verkeerscontrole gehouden op de Brailledreef. Vijftien bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden zonder autogordel. Eén bromfietspassagier kreeg een proces-verbaal wegens het niet dragen van een helm.

Van half twee tot kwart over drie werd een radarsnelheidscontrole gehouden op de Albert Schweitzerdreef. In totaal passeerden 1515 automobilisten het controlepunt; 40 bestuurders overtraden de toegestane maximumsnelheid van 70 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/h.

Tevens is er tussen twee uur en kwart over drie op de Eyckmanlaan gecontroleerd op snelheid. In totaal passeerden 472 automobilisten het controlepunt; 86 bestuurders reden te snel. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/h (50 km/h is toegestaan).reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie