Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 11-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

donderdagmorgen 11 mei 2000
10:02 donderdag 11 mei 2000

Bert Peters 0591 662014 of 06 53238059

Zwartemeer, controle op afvaltransporten
De politie, afdeling milieu van district Oost, hield in samenwerking met douane, Kmar en Rijksverkeersinspectie gistermiddag een controle op afvaltransporten. Op de parkeerplaats 'Compascuum' werden 45 voertuigen gecontroleerd. Door de RVI werden twee waarschuwingen uitgedeeld vanwege kleine onvolkomenheden in het gebruik van de tachograaf. Er werd een proces-verbaal opgemaakt voor het niet hebben van een houderschapsverklaring bij het transport van papier uit Duitsland en bestemd voor een bedrijf in Coevorden.
Verkeerscontrole
Werd gisteravond een verkeerscontrole gehouden op de Europaweg in Nieuw-Schoonebeek, de N 862 in Klazienaveen en het Weerdingerkanaal NZ in Nieuw-Weerdinge. Er werden 166 blaastesten gehouden waarbij geen overtredingen werden vastgesteld. Acht bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en een bromfietser droeg geen helm. Ook werd nog een bromfietser betrapt toen hij binnen de bebouwde kom 36 km te snel reed.

Meppel, alcomobilist
Reed gisteravond omstreeks 22.30 uur een 26-jarige man uit die plaats over de Touwstraat. Hij droeg geen autogordel, gaf de naam van zijn broer op, was niet in het bezit van een rijbewijs en had een alcoholpromillage van 1,5. Hij krijgt voor die overtredingen een proces-verbaal.

De Punt, verkeersongeval
Reed gisteravond een 27-jarige man uit Stadskanaal met zijn auto over de A 28 van Assen naar Groningen. Hij reed op de linkerrijbaan en maakte bij het sturen naar rechts vermoedelijk een fout. Hij kwam in de berm terecht en vervolgens op de kop in de sloot. De bestuurder werd per ambulance overgebracht naar het AZG, daar bleek hij alleen kneuzingen te hebben. De auto werd rondom flink beschadigd.
Hoogeveen, alcomobilist
Reed vanmorgen omstreeks 05.10 een 40-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Zuidwoldigerweg. Bij een controle bleek hij een alcoholpromillage te hebben van 2,3. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie