Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

OM Technology kondigt onovertroffen repo-functie aan

Datum nieuwsfeit: 11-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

OM TECHNOLOGY

Om Technology Kondigt Onovertroffen Repo-Functie Aan
Voor Oneworld Securities Finance

Verbeterde functionaliteit resulteert in een enkele systeemoplossing voor het volledige beheer van zakelijke zekerheden

Parijs, 11 mei
OM Technology, een van de toonaangevende leveranciers van toepassingsprogramma's voor de financiële sector, maakte vandaag de toevoeging bekend van een repo-functie ('repo' staat voor 'repossession', d.w.z. weer-in-bezitneming, het terughalen van afbetalingsgoederen) aan OneWorld Securities Finance, het geavanceerde product van OM Technology voor het effectenbedrijf. Zo biedt OneWorld Securities Finance financiële instellingen in alle maten en gewichten
- van rechtstreekse verstrekkers van effectenkredieten over algemene bewaarders en makelaars tot andere tussenpersonen - de mogelijkheid om als zakelijke zekerheid gestelde aandelen, obligaties en liquide middelen centraal te beheren.

'OneWorld Securities Finance is de snelste en efficiëntste oplossing voor het beheer van zakelijke zekerheden die op de markt verkrijgbaar is en een volledige controle over de algemene posities mogelijk maakt,' zei William S. Payne (president, Securities Systems, OM Technology). 'Als een van de belangrijke spelers met een aanzienlijke ervaring in het effectenbedrijf, kunnen wij een werkelijk modulair systeem aanbieden, met een onovertroffen functionaliteit, waarmee financiële instellingen een voorsprong kunnen nemen in de concurrentiestrijd en hun doelstellingen op het gebied van de effectenhandel nu en in de toekomst kunnen waarmaken.'

'OneWorld Securities Finance biedt functies voor saldering, kredietanalyse, berekening van het margerisico ('margin exposure') en de mogelijkheid om een complexe boekhoudkundige hiërarchie op te zetten. OneWorld Securities Finance is daarmee een van de meest geavanceerde producten op het gebied van financiële transacties op basis van effecten,' zei Alastair Chisholm (general manager, Settlements, Securities Systems, OM Technology). 'Bovendien zijn al deze gegevens en functies gemakkelijk toegankelijk door de gebruikersvriendelijke, met de muis bedienbare gebruikersinterface, waarmee de gebruikers voor het bedrijf essentiële informatie snel en op een eenvoudige manier kunnen invoeren of opvragen.'

Over OneWorld Securities Finance
OneWorld Securities Finance ondersteunt de volledige handelscyclus, van het boeken van een transactie tot de goedkeuring van het krediet en de nodige wettelijke goedkeuringen, het beheer van de zakelijke zekerheden, het genereren van instructies voor de afrekening, het volgen van de risicopositie en de rapportering. Met behulp van dit systeem kunnen financiële instellingen obligaties en aandelen ontlenen, uitlenen en weer in bezit nemen ('repo'), hetzij als hoofdschuldeiser of als agent, en daarbij een voortdurend geactualiseerde toestand van de deelnemingen in portefeuille bijhouden, en de beschikbaarheid ervan per klant of fonds op de voet volgen.
OneWorld Securities Finance is gemakkelijk te koppelen aan bestaande interne, oude ('legacy') systemen en aan systemen van andere leveranciers, waardoor een vlotte installatie verzekerd is. Door het ondersteunen van verschillende databases, waaronder Oracle en Sybase, is met OneWorld Securities Finance een maximale flexibiliteit qua systeemconfiguratie mogelijk.
Over OM Technology

OM Technology is een van de toonaangevende leveranciers van toepassingsprogramma's voor de financiële en de energiesector. De bedrijfsafdeling 'Securities Systems' ontwikkelt en verkoopt software voor de effectenhandel en de financiële beurzen, met toepassingen voor de front-office handel in en behandeling van waardepapieren, voor het beheer van klantenorders, het volgen van posities, afrekening/clearing, financiering van internationale waardepapieren, en connectiviteit via gateways. De moedermaatschappij van OM Technology, OM Gruppen, staat genoteerd op de beurs van Stockholm. Voor meer informatie kunt u terecht op het internet: www.omtechnology.com.

Contactpersoon: Damian Dressick, Marketing Communications, Securities Systems, OM Technology, tel.: +1 212-269-0200, toestel 2081, of via e-mail: (damian.dressick@omgroup.com)
Website: www.omtechnology.com


11 mei 00 09:50

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie