Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marine Equipment Trade Show METS 2000 optimaal van start

Datum nieuwsfeit: 11-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam RAI


METS 2000
11 mei 2000

METS 2000 Optimaal van start

De vooruitzichten voor de komende editie van de Marine Equipment Trade Show (METS) zijn veelbelovend. De verwachting is dat voor 1 juni, de sluitingsdatum voor inschrijving, 90% van het beursoppervlak verkocht zal zijn. METS 2000 biedt wederom een mondiaal platform voor de internationale watersportindustrie. METS richt zich op accessoires, apparatuur, motoren, materialen en diensten voor de pleziervaart en kleine beroepsvaart. METS 99 ontving meer dan 14.000 bezoekers afkomstig van jachtbouwers, -ontwerpers, reparatiewerven, distributeurs, groothandels, dealers, fabrikanten en jachthavens. Het mondiale karakter van METS wordt onderstreept door het internationale aanbod. In 1999 was 83% van alle exposanten afkomstig van buiten Nederland, daarbij 24 landen vertegenwoordigend. Onder de bezoekers werden 76 verschillende nationaliteiten geregistreerd.

12 Landenpaviljoens
De collectieve inzendingen, waarin diverse landen hun krachten bundelen in een zogenaamd landenpaviljoen, blijven succesvol. Ook dit jaar hebben Australië, Canada, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Zwitserland hun gezamenlijke deelname aan METS bevestigd. Ook Turkije en Nieuw-Zeeland hebben interesse getoond om zich in een landenpaviljoen te presenteren.

Nieuwe indeling productgroepen voor Design Award METS Dit jaar wordt voor de 10e keer tijdens METS de Design Award METS (DAME) uitgereikt. Een vooraanstaande jury beoordeelt de ingezonden nieuwe producten op vormgeving, functionaliteit, originaliteit, innovatie, gebruiksvriendelijkheid en prijs/kwaliteit verhouding. Naast de DAME als hoofdprijs worden in verschillende productcategorieën eervolle vermeldingen uitgereikt. In overleg met de jury is dit jaar een nieuwe indeling van productgroepen gemaakt, die beter aansluit op de marktsituatie: scheepselektronica / scheepsinrichting en -benodigdheden / jachtbouw, jachthavens en scheepswerfuitrusting / dekbeslag, zeilen & tuigage / kleding / reddings- & veiligheidsuitrustingen / aandrijvingen, mechaniek & mechanische systemen / software. De genomineerde producten worden in een aparte expositie op de beursvloer tentoongesteld.

Deelnemershandboeken digitaal verstuurd
METS zal dit jaar de deelnemershandboeken digitaal versturen naar alle exposanten. Product Manager Tanja Griep van Amsterdam RAI: "Op deze manier kunnen we veel sneller alle gegevens verwerken en ook voor de exposant werkt dit veel efficiënter. Zo kunnen wij bijvoorbeeld productnieuws direct op onze internetsite plaatsen. Vanzelfsprekend voorzien wij diegenen die niet in staat zijn deze informatie digitaal te ontvangen of te verwerken, van een deelnemershandboek op papier."
www. mets.nl online
De internetsite van de beurs METS 2000 is inmiddels online. De sitebezoeker kan hier alle informatie over de beurs en eventuele beursdeelname vinden. Vanaf deze zomer zal ook de complete deelnemerslijst op de site te vinden zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie