Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen CDA: 'Geknoei bij Schiphol tunnel'

Datum nieuwsfeit: 11-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

: Tweede Kamer : Geknoei bij Schiphol tunnel (110500)

Archief Schriftelijke Vragen Archief Schriftelijke Vragen

Geknoei bij Schiphol tunnel (110500)

Den Haag, 11 mei 2000

Aanvullende 1 schriftelijke vragen van het lid Leers CDA) aan de minister van Verkeer en Waterstaat .


1. Kunt U nadere uitleg geven over de gang van zaken rond de aanbesteding van de Schiphol spoortunnel. Klopt het dat voor dit project, waarvoor op 3 november 1989 de bouwopdracht werd verstrekt ( nb. 4 dagen voor het vertrek van de toenmalige minister van Verkeer en Waterstaat Mevr. Kroes), niet de benodigde financiering rond was en het project onderhands is aanbesteed. ? Is het ook juist dat het project werd opgesplitst in 65 (!) deelprojecten om Europese aanbesteding te ontlopen. Vindt U deze gang van zaken niet uiterst curieus en werd daarmee niet in feite een blanco cheque afgegeven voor de bouw van dit project ?


2. Hoe is de projecten-relatie geregeld tussen het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en de NS/ RIB. Welke afzonderlijke afstemming en controle is en wordt door het ministerie uitgevoerd op de loop van projecten die bij NS / RIB (resp. Structon en HBW) onder handen zijn. Is de organisatie rond de bouw en financiering van projecten tussen het ministerie en de NS/ RIB dusdanig voldoende gescheiden dat er sprake kan zijn van onafhankelijke beoordeling? Welke conclusie trekt U uit deze hele gang van zaken voor wat betreft de controlemechanismen bij het Ministerie zelf.


3. Bent U bereid te (laten) onderzoeken of ook bij andere projecten, die in de afgelopen jaren onder de verantwoordelijkheid van NS/ RIB resp. Structon/ HBW werden geplaatst, er sprake kan zijn geweest van gefingeerde facturen?


4. Kunt u voor beantwoording van deze vragen en die van de fractie van Groen links zorgdragen voor dinsdagavond 16 mei a.s. opdat in de procedurevergadering van 17 mei a.s. nader kan worden besloten over een vervolg?

1 Deze vragen dienen ter aanvulling op de vragen van de Groen links fractie d.d. 10 mei 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie