Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing: Morele vragen van een informatiemaatschappij

Datum nieuwsfeit: 11-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Genootschap voor Informatica

Ethiek, de morele vragen van een informatiemaatschappij


Deze activiteit, georganiseerd door regio Den Haag vindt plaats op : Do 11-05-2000 19:00 tot 21:00

Beschrijving

De stormachtige ontwikkelingen op het terrein van de informatie en communicatie technologie geven veel stof tot nadenken. Is er al sprake van een digitale tweedeling in de maatschappij? Wat betekent het begrip privacy nu nog? En hoe gaan we om met intellectueel eigendom?

De lezing van Prof. Jeroen van den Hoven biedt een overzicht van deze morele vraagstukken op ICT gebied in al hun verscheidenheid. Maar ook wordt uitgelegd wat de gemeenschappelijke kenmerken van deze vraagstukken zijn. Daarbij komt vooral de vraag aan de orde welke verantwoordelijkheid professionals in de ICT hierbij dragen.

De spreker, Prof. Jeroen van den Hoven is onlangs benoemd tot hoogleraar in de Filosofie van Informatie- en Communicatietechnologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij in april zijn oratie houdt. De leerstoel is mede mogelijk gemaakt door Getronics. Prof. van den Hoven is tevens adviseur van de overheid bij ethische vraagstukken rond informatietechnologie.

Voor informatie over het programma kunt u ook terecht bij: "http://www.ngi.nl". De lezing begint om 19.00, maar u bent vanaf 18.45 van harte welkom. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog wat na te praten.
Meer informatie over deze activiteit kunt u verkrijgen bij Ronald Hes, tel.: 070-3811300Kosten:
De toegang voor NGI-leden en studenten (op vertoon van collegekaart) is gratis; niet leden betalen 50 gulden (te voldoen aan de zaal).
Lokatie
Haagse Hogeschool. Johanna Westerdijkplein 75, Den Haag (vlak bij NS-station Hollands Spoor)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie