Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nog steeds minder loon voor vrouwen

Datum nieuwsfeit: 11-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV


Nog steeds minder loon voor vrouwen

Loon vrouw en allochtoon niet slechter, kopte De Volkskrant op dinsdag 9 mei. Bij nadere lezing van het bericht blijkt deze conclusie niet te kloppen. Wel degelijk is er in Nederland nog steeds sprake van een slechtere beloning van vrouwen en allochtonen. Voor een groot deel is dit verschil toe te schrijven aan verschil in opleiding en functie. Dat wil trouwens niet zeggen dat het daarom geen probleem is. Dan moet er dus meer werk gemaakt worden van betere opleidingsmogelijkheden voor vrouwen en allochtonen.

Maar een onverklaard verschil van 7 procent tussen vrouwen en mannen is niet te accepteren en moet zeker niet achteloos ter zijde worden geschoven, vindt Vrouwenbondsvoorzitter Tineke van der Kraan.

Duidelijk is in elk geval dat nog steeds functies in typische vrouwensectoren zoals de zorg veel lager gewaardeerd worden dan functies in andere sectoren. Zolang we met verschillende maten blijven meten als het gaat om de waardering en dus ook de beloning van werk, zullen vrouwen aan het slechtste eind trekken. Het is dringend noodzakelijk dat daar verandering in komt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie