Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Neede vertegenwoordigt Gelderland bij Holland Border Walk

Datum nieuwsfeit: 11-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
gemeente Neede

persbericht

Nummer 595, donderdag 11 mei 2000

Voorlichting gemeentehuis

H.A. van Faassen, telefoon (0545) 28 88 54

Neede vertegenwoordigt Gelderland bij het kunstproject Holland Border Walk 2000

De gemeente Neede is een van de tien gemeenten uit de grensprovincies die geselecteerd zijn voor de plaatsing van een klein monument tijdens het kunstproject Holland Border Walk 2000. De Holland Border Walk 2000 wordt georganiseerd door de Stichting Kriteria uit Amsterdam; een organisatie op het gebied van de levende publieke beeldende kunst.

Voettocht

De Holland Border Walk is een voettocht langs de gehele landsgrens van Nederland. De Stichting Kriteria heeft twee beeldend kunstenaars uitgekozen, een man en een vrouw, om deze zomer de voettocht te volbrengen. De voettocht neemt 110 dagen in beslag en symboliseert de relatie tussen persoonlijke en publieke grenzen en tussen culturele en individuele identiteit.

Film en boek

Het gehele project wordt gevolgd door een documentaire filmmaker. In het najaar van 2000 zal het boek Holland Border 2000 in de Nederlandse en Engelse taal worden gepubliceerd met onder andere interviews met alle burgemeesters en inwoners van de gemeenten.

Kistjes

De tien kunstwerken zijn monumenten die getuigen van en herinneren aan het grensconcept van de Holland Border Walk 2000, getiteld "Tijdscapsule op de grens". Het zijn kleine roestvrijstalen kistjes van 80 bij 60 centimeter. Inwoners worden uitgenodigd kleine voorwerpen en boodschapjes in de kist achter te laten. De kist wordt tijdens een ceremonie gesloten en in de grond begraven. De bovenkant van het kistje blijft zichtbaar met hierop een bronzen plaatje met de tekst: "Tijdscapsule op de grens. In samenwerking met de Gemeente Neede en haar inwoners. De Holland Border Walk 2000 - Stichting Kriteria, (datum en tijd]."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie