Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Professionele hennepkwekerij ontmanteld in Linde

Datum nieuwsfeit: 11-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Professionele hennepkwekerij in Linde
16:39 donderdag 11 mei 2000

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

LINDE. Donderdagmorgen heeft de politie in een loods achter perceel Linderweg 27 in Linde een professionele hennepkwekerij ontmanteld. Bijzonder hierbij was dat er ook een stekruimte met daarin 66 moederplanten aanwezig was. Bij de meeste kwekerijen die door de politie worden ontmanteld gebeurt het stekken namelijk op een totaal andere plaats. Naast de moederplanten en bijna 1900 stekjes trof de politie 2500 deels volgroeide planten aan. De groothandelsopbrengst van de aangetroffen planten wordt door de politie geschat op ruim f. 600.000,-. De straatwaarde van de marihuana bedraagt ongeveer het dubbele. De eigenaar van de kwekerij, een 42 jr man uit Meppel, was tijdens de inval van de politie in de door hem gehuurde loods aanwezig.

De politie was getipt over de mogelijke aanwezigheid van een kwekerij in de bewuste loods. Verder onderzoek leerde o.a. dat de loods werd gehuurd door een inwoner van Meppel en dat er (legaal) veel elektriciteit werd afgenomen. Bij de inval van donderdagmorgen werd de verdachte in de loods aangetroffen. Hij werd niet aangehouden maar zal de komende dagen nader worden verhoord. Hij deed ter plaatse afstand van alle kweekapparatuur en de planten. In een afgetimmerd deel van de loods waren op professionele wijze vijf kweekruimtes gemaakt met daarin de moederplanten, de stekken en de planten in diverse groeistadia. Naast de planten, voerde de gemeente De Wolden op verzoek van de politie 72 assimilatielampen, zeven ventilatoren, vijf pompen, een afzuiginstallatie, allerlei grondstoffen en meerdere tijdschakelaars, filters, meters en bijbehorende apparatuur af naar de VAM in Wijster. De waarde van de inrichting wordt geschat op zeker f. 50.000,-.

De politie vermoedt dat er al enkele keren is geoogst. De verdachte heeft verklaard dat hij alleen de kwekerij runde. Over de mogelijkheid dat er anderen bij deze kwekerij betrokken zijn kan op dit moment nog niets worden gezegd. De verhuurder van de loods is niet bij de kwekerij betrokken.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie