Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarlijkse Verkeersexamen in Noordwijk aan Zee

Datum nieuwsfeit: 11-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Noordwijk

P E R S B E R I C H T

Jaarlijkse Verkeersexamen in Noordwijk aan Zee

Donderdag 11 mei gaan 293 kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen op voor het praktijkonderdeel van het jaarlijkse verkeersexamen. Met de fiets leggen zij een parcours af dat in Noordwijk aan Zee is uitgezet. Dit parcours is ook voor het andere verkeer gewoon toegankelijk. De kinderen moeten immers aantonen, dat zij kunnen inspelen op het verkeersgedrag van hun medeweggebruikers. Wel worden die door middel van waarschuwingsborden op het examen geattendeerd.

Langs de route voeren ouders en andere vrijwilligers de controle uit. Zij staan niet verdekt opgesteld, zodat zij ook vragen van de kinderen kunnen beantwoorden. In de weken voorafgaand aan het examen hebben de leerlingen hun fiets laten keuren bij één van de rijwielhandelaren in Noordwijk, die hieraan belangeloos hun medewerking verleenden. Vlak voordat de kinderen gaan fietsen, voeren agenten nog een korte keuring uit om na te gaan of de fiets aan de veiligheidseisen voldoet.

Noordwijk, 1 mei 2000.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie