Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins Bernhard opgenomen in ziekenhuis met buikklachten

Datum nieuwsfeit: 11-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RVD/DV

RVD: COMMUNIQUE VAN DE RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

Rijksvoorlichtingsdienst

11 mei 2000
persbericht

COMMUNIQUE VAN DE RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard der Nederlanden is hedenmiddag opgenomen in het Universitair Medisch Centrum Utrecht met buikklachten die sinds kort bestonden en wezen op een passagestoornis van de ingewanden.
Er is een operatie in de buik uitgevoerd, waarbij verklevingen zijn losgemaakt, die de normale beweeglijkheid van de darm belemmerden. Daarbij is een klein deel van de dunne darm verwijderd. Het gaat hierbij om een goedaardige aandoening.
De toestand van de Prins is thans stabiel. De Prins zal, om zo snel mogelijk te herstellen, tenminste 14 dagen in het ziekenhuis blijven.

De operatie is uitgevoerd door prof.dr. Th.J.M.V. van Vroonhoven. Het medisch team dat Prins Bernhard thans behandelt bestaat uit prof.dr. Th.J.M.V. van Vroonhoven, chirurg, prof.dr. J.T.A. Knape, anaesthesioloog en dr. J.A. Raymakers, internist.

RVD 11.05.2000 21.30 uur


11 mei 00 21:34

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie