Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Teamwork in Argentijnse voedingsmiddelenindustrie

Datum nieuwsfeit: 11-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

11 mei 2000

Promotie J. van Montfort

Arbeidsorganisatie in Transitie: een empirische study van de organisatie van de arbeid in de Argentijnse voedingsmiddelenindustrie.

De promovendus, J. van Montfort, voerde een vergelijkend onderzoek uit bij zeven ondernemingen in de Argentijnse voedingsmiddelenindustrie om na te gaan of er sprake was van convergentie in arbeidsorganisatie. Opvallend was dat de Argentijnse bedrijven hadden gekozen voor behoedzame strategieën, hoofdzakelijk gericht op efficiëntieverbetering van de bestaande arbeidsorganisatie, met als kenmerk vergaande arbeidsdeling om onzekerheid te minimaliseren. In dit gerationaliseerde Tayloristische model bleven de traditioneel grote machtsverschillen gehandhaafd. Behalve een ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie