Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geslaagde recordpoging met 72 Smart-auto's

Datum nieuwsfeit: 12-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Geslaagde recordpoging met 72 smarts

Passen en meten op de pont van Schoonhoven Geslaagde recordpoging met 72 smarts

(18 Mei 2000)

Op 12 mei jl. zijn smart, De Hypotheker en Hertz Lease geslaagd in een bijzondere recordpoging. Op de pont van Schoonhoven naar Gelekens werden 72 gloednieuwe smarts van de Hypotheker vervoerd. Hiermee is een record gebroken; normaal gesproken kan de pont maximaal 24 personenauto's vervoeren. De overtocht, die wordt aangemeld bij het Guinness Book of Records, bekrachtigde de officiële overdracht van 72 smarts aan De Hypotheker.

De pont over de Lek bij Schoonhoven is circa 10 meter breed en 30 meter lang. Door het compacte formaat van de smart (2,50 meter lang en 1,61 meter breed met ingeklapte buitenspiegels) bleek het mogelijk alle 72 smarts aan boord van de pont te krijgen.

De auto's werden bestuurd door hun kersverse eigenaren, allen franchisenemers van De Hypotheker. De Hypotheker, een landelijke, onafhankelijke franchiseorganisatie voor hypotheekadvies, koos voor smart omdat de auto bekend staat als een veilige auto die grote individuele bewegingsvrijheid geeft; eigenschappen die ook de hypotheekadviezen van De Hypotheker kenmerken. De smarts worden via een collectief contract geleasd bij Hertz Lease.

Voorafgaand aan de recordpoging werden de 72 auto's officieel overgedragen aan De Hypotheker. Pieter Breijs (general manager

smart bij Daimlerchrysler Nederland) en Dries de Gelder (algemeen directeur Hertz Lease) overhandigden een symbolische sleutel aan Peter Korteland (directeur van De Hypothekers Associatie).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie