Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

OSLO wordt SVGB-OSLO in Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 12-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Stichting Vakopleiding Gezondheidstechnische Beroepen

OSLO wordt SVGB-OSLO in Nieuwegein

Vanaf 1 september 2000 zal het Opleidingscentrum Schoenen- en Lederwaren en Orthopedie (OSLO) worden voortgezet onder de naam SVGB-OSLO. De onderwijsactiviteiten zullen vanaf dat moment ook uitgevoerd worden door SVGB in Nieuwegein.

SVGB-OSLO nieuwe locatie
SVGB is het Landelijk Orgaan voor de gezondheidstechnische en ambachtelijke beroepen en heeft reeds veel ervaring met onderwijs in de specialistische branches. Nadat het ROC Koning Willem I College (KWIC) op 1 januari 2000 aan gaf de deelneming aan OSLO te beëindigen hebben branches en SVGB, met instemming van het ministerie van O,C&W, besloten door te gaan. In goed overleg met ROC KWIC is afgesproken dat ROC KWIC formeel verantwoordelijk is voor het onderwijs, maar dat de gehele organisatie wordt overgedragen aan de SVGB. Hierdoor wordt de wettelijke erkenning van de af te geven diplomas, alsmede de subsidie voor erkende leerbedrijven veiliggesteld.

SVGB-OSLO is een samenwerkingsverband tussen SVGB en achtereenvolgend de branches Ortho-pedische schoentechniek, Schoenen- en Lederwarenindustrie, Orthopedisch instrumentmakers & bandagisten en Schoenherstellers. Doel van deze samenwerking is het bestaansrecht van bovenge-noemde, kleine doch unieke branches en hun opleidingen te waarborgen.

SVGB-OSLO zal vanaf begin 2002 gevestigd zijn op de (nog te bouwen) derde verdieping van het SVGB-gebouw, Brinkwal 7 te Nieuwegein. Door de onderwijsactiviteiten te centraliseren op een cen-trale plaats in Nederland waar praktijk theorie gegeven wordt, ontstaan grote synergie effecten waar-mee het vakonderwijs wordt veiliggesteld.

Innovatief opleidingscentrum
Binnen het onderwijs staat de praktijk centraal dat door ervaren werknemers uit de praktijk wordt ver-zorgd. SVGB-OSLO speelt in op ontwikkelingen in onderwijs en de branche. Hiermee is een innovatief opleidingscentrum opgezet waar het gehele onderwijs, van vakopleiding tot cursussen en training, aangeboden wordt. Al komend cursusjaar zullen er naast de reguliere opleidingen dan ook trainingen worden gegeven die inspelen op de toekomst.

Om de periode tot begin 2002 te overbruggen zal het onderwijs in het schooljaar 2000-2001 worden verzorgd in Orthopedisch Schoentechnisch Centrum (OSC) te Utrecht en in een dependance van het SVGB gebouw te Nieuwegein.

Speciaal voor het schooljaar 2000-2001 zijn er informatiebrochures per branche ontwikkeld met daarin informatie over de opleidingen. U kunt deze aanvragen bij de SVGB (030 - 603 67 56).
Inschrijving voor de opleiding is mogelijk tot en met 31 juli 2000.
Voor meer informatie:

SVGB
Wilfried Herijgens (contactpersoon)
Brinkwal 3
3432 GA Nieuwegein
telefoon: 030 - 603 67 56
fax: 030 - 605 11 20

Voor informatie: (wherijgens@svgb.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie