Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Vlaamse economische vertegenwoordigers in China

Datum nieuwsfeit: 12-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 12 MEI 2000

Nieuwe Vlaamse economische vertegenwoordigers in China
Op voorstel van Vlaams minister Johan SAUWENS besliste de Vlaamse regering tot aanstelling van dhr. Peter Christiaen tot Vlaams economisch vertegenwoordiger in Shanghai, en van dhr. Siegfried Verheijke tot Vlaams economisch vertegenwoordiger in Peking.

Beide functies in China waren vacant sinds de zomer van 1999, ingevolge interne mutatiebewegingen binnen het net van Vlaamse economische vertegenwoordigingen. Voor deze vacatures werd afgelopen jaar een specifiek wervingsexamen georganiseerd. Kennis van het Mandarijn- chinees was een van de voorwaarden om de functie te kunnen bekleden.

De standplaatsen in China dienden zo snel mogelijk te worden ingevuld, gelet op het belang van de Vlaamse handel met China en het aantal Vlaamse investeringen in dat land.

In 1999 groeide de Vlaamse uitvoer naar China (excl. Hong Kong) met 35,8% vergeleken met 1998, tot 31,7 miljard fr. China (excl. Hong Kong) is daarmee de zesde belangrijkste handelspartner van Vlaanderen buiten Europa.

Van 11 tot 21 oktober van dit jaar organiseert Export Vlaanderen een multisectorale handelsmissie naar China. De handelsdelegatie zal naast Sjanghai ook Wuhan, Guangzhou en Quingdao bezoeken.

persinfo : Koen Jongbloet, woordvoerder van minister Sauwens - tel. (02) 553 23 11
e-mail: (persdienst.sauwens@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie