Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Doodsoorzaak honden in Haarlemmermeer nog onduidelijk

Datum nieuwsfeit: 12-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


+ 12 mei 2000

... UITSLAG NOG ONBEKEND OVER DOODSOORZAAK HONDEN

De uitslag van het onderzoek naar de dood van de twee honden op zaterdag 6 mei jongstleden in het Haarlemmermeerse Bos is nog onbekend. Het duurt zeker tot dinsdag 16 mei voordat de uitkomsten van het laboratoriumonderzoek bekend zijn. Provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap van Rijnland, GG&GD en de politie geven voor het Haarlemmermeerse Bos nog steeds een negatief zwemadvies. Tijdens surveillances blijven politie en boswachters eigenaren van honden adviseren hun dieren niet te laten zwemmen in het Haarlemmermeerse Bos en aangelijnd te houden.
Na het overlijden van de twee honden heeft het Hoogheemraadschap van Rijnland het water in de Grote Plas van het Haarlemmermeerse Bos onderzocht. Men heeft bij het nemen van watermonsters geen dode vissen en/of vogels in het water aangetroffen. Uit de analyse van het watermonster is naar voren gekomen dat er geen aanwijzingen zijn voor een doodsoorzaak ten gevolge van blauwalgen.
Er is sectie verricht op de kadavers van de honden. Hierbij is vastgesteld dat er sprake is van een onnatuurlijke dood. Vervolgens is het pathologisch onderzoek verder uitgebreid om de doodsoorzaak vast te kunnen stellen. Dit is de reden dat de uitslag van het onderzoek langer op zich laat wachten.
Tijdens terreinonderzoek zijn roze bolletjes gevonden langs de waterlijn van de Grote Plas. Deze zijn tevens voor onderzoek opgestuurd.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: W.H. de Graaf; 023-5676239

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie