Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet beslist over zelfstandigheid

Datum nieuwsfeit: 12-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV Zelfstandigen

Kabinet beslist over zelfstandigheid

Freelancers en zelfstandigen zonder personeel zullen per 1 januari volgend jaar zowel bij de belastingdienst als bij de uitvoeringsinstellingen dezelfde uitspraak krijgen over hun status als zelfstandig ondernemer. Dit besluit heeft het kabinet 12 mei genomen op voorstel van minister Jorritsma (Economische zaken) en de staatssecretarissen Hoogervorst (sociale zaken) en Bos (financiën).

Dit betekent dat zelfstandigen vanaf volgend jaar hun opdrachtgevers een bindende beschikking kunnen tonen waarin hun status voor twee jaar vaststaat. Opdrachtgevers hoeven dan niet meer bang te zijn dat ze achteraf nog geconfronteerd worden met premie-naheffingen van de ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie