Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rechtzaken bestuurlijke ophouding tijdens EK op lokatie

Datum nieuwsfeit: 12-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Justitie

12.05.00

Persbericht Ministerraad

Rechtzaken over bestuurlijke ophouding tijdens het EK op lokatie

Procedures tegen de zogenoemde bestuurlijke ophouding kunnen tijdens het EK door de president van de rechtbank worden gehouden op de lokaties waar personen worden opgehouden. Dat staat in een voorstel van minister Korthals van Justitie tot wijziging van het Besluit nevenzittingsplaatsen waarmee de ministerraad heeft ingestemd.

Het ontwerpbesluit maakt het mogelijk dat de presidenten van de arrondissementsrechtbanken, gedurende de periode van de Europese Voetbalkampioenschappen 2000, verzoeken om voorlopige voorziening en beroepen in bestuurlijke-ophoudingszaken op zitting kunnen behandelen in elke tot het arrondissement behorende gemeente waar het tot bestuurlijke ophouding kan komen. Hierdoor is het niet nodig opgehoudenen naar de hoofdplaats van het arrondissement te vervoeren. Dat scheelt politiecapaciteit en maakt de kans op nieuwe ordeverstoringen kleiner.

Voor vragen of commentaar met betrekking tot de inhoud van deze pagina's kunt u terecht bij de Directie Voorlichting van Justitie, telefoon: (070) - 3706850,
email: voorlichting@best-dep.minjust.nl,
fax: (070) - 3707594

Laatst gewijzigd: 15-05-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie