Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Invoering sofi-nummer in de AWBZ

Datum nieuwsfeit: 12-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Invoering sofi-nummer in de AWBZ

Dit persbericht, nummer 15, is op vrijdag 12 mei 2000 na afloop van de ministerraad uitgegeven door de Rijksvoorlichtingsdienst.

Het kabinet heeft op voorstel van staatssecretaris Vliegenthart van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten het sofi-nummer op te nemen in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Het sociaal-fiscaal nummer is een persoonsgebonden identificatienummer dat voor iedereen die woont of werkt in Nederland is vastgelegd in een gegevensbestand van de belastingdienst.

Het sofi-nummer dient verder als registratienummer voor verzekerden en uitkeringsgerechtigden bij de uitvoering van de sociale verzekeringen. Alleen in de ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie