Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commissie van toezicht politiecellen

Datum nieuwsfeit: 12-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Afzender is: Gericht aan: dienst

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Commissie van toezicht politiecellen
Een persbericht bij het onderwerp Politie

12 mei 2000
De ministerraad heeft ingestemd met het ontwerp-besluit van minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en minister Korthals van Justitie om in de politieregio's een onafhankelijke commissie van toezicht in te stellen voor de politiecellencomplexen. Deze commissie heeft tot taak toezicht te houden op de huisvesting, veiligheid, verzorging en bejegening van mensen die ingesloten zijn in een politiecel. Ook kan de commissie van toezicht worden belast met het behandelen van en adviseren over klachten over de politiecellencomplexen.
Met dit besluit wordt uitvoering gegeven aan de motie-Halsema, die op 26 januari 1999 door de Tweede Kamer is aangenomen. Op grond van deze motie moet er een verplichting voor de regionale politiekorpsen komen tot het instellen van een commissie van toezicht op de politiecellencomplexen, vergelijkbaar met die voor de penitentiaire inrichtingen.
In de regio's Zuid-Holland-Zuid, Flevoland, Amsterdam-Amstelland, Brabant-Noord en Haaglanden wordt al sinds enige tijd met zo.n onafhankelijke toezichtscommissie gewerkt en zijn daarmee positieve ervaringen opgedaan.
De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het ontwerp-besluit voor advies aan de Raad van State wordt gezonden. De tekst van het ontwerp-besluit en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

Relevante links:
De website van de Nederlandse politie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie