Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderwijsbonden: Hermans moet woorden in daden omzetten

Datum nieuwsfeit: 12-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Algemene Onderwijsbondhome

Actueel nieuws

Onderwijsbonden: Hermans moet woorden in daden omzetten Utrecht, 11 mei 2000 - De onderwijsbonden vinden dat minister Hermans zijn uitspraken in het tv-programma Buitenhof van zondagochtend jl. moet omzetten in daden. Hermans beweerde in het programma dat zijn eindbod van vorige week geen dictaat was en suggereerde ruimte te hebben voor een beter loonbod. Hij riep de bonden op stakingen te voorkomen en aan de onderhandelingstafel plaats te nemen.

De onderwijscentrales willen graag onderhandelen, maar een nieuw gesprek heeft alleen zin als er zicht is op een marktconforme salarisontwikkeling. De bonden willen dat Hermans in een volgende onderhandelingsronde ook met een verhoging van de eindejaarsuitkering komt. Ook eisen de centrales concrete afspraken ter verlichting van de werkdruk in de CAO op te nemen. Als de minister op deze punten opening biedt, zijn de centrales bereid op korte termijn de onderhandelingen te hervatten.

Het eindbod van Hermans behelst een salarisverhoging per 1 maart 2000 van 3,25% en per 1 maart 2001 met 2,75%. Hij biedt een eenmalige eindejaarsuitkering dit jaar van 0,6%; voor 2001 is geen eindejaarsuitkering opgenomen. De bonden willen 4% salarisverhoging voor 2000, en een structurele eindejaarsuitkering van 1%.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie