Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 12-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Vrijdag 12 mei 2000, 09.30 uur

Dronken automobilist veroorzaakt zware aanrijding De Meern - Een 43-jarige zwaar dronken automobilist (woonplaats kan om privacyreden niet worden vermeld) veroorzaakte donderdagmiddag op de C.H. Letschertweg een zware aanrijding waarbij twee bestuurders zwaar gewond raakten.

De veroorzaker reed omstreeks zes uur over de C.H. Letschertweg in de richting van Vleuten. Hij reed in volle vaart achterop een personenauto die in een file stond opgesteld. Vervolgens schoof deze auto op z'n voorganger. De twee bestuurders, 30 en 34 jaar oud en beiden afkomstig uit Harmelen, moesten met ernstig nekletsel worden overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden.

De veroorzaker schoot als gevolg van de aanrijding naar de linker rijbaan en kwam in aanrijding met een tegenligger bestuurt door een 56-jarige Maarssenaar. De veroorzaker was dronken en werd aangehouden. Na onderzoek bleek hij een alcoholpromillage in zijn bloed te hebben van 1,8. Bovendien bleek zijn rijbewijs al te zijn ingevorderd in verband met rijden onder invloed. Tenslotte bleek zijn auto ook niet te zijn verzekerd. De materiële schade is groot.

Auto te water, drie inzittenden een nat pak
Woerden - Drie inzittenden, 20, 21 en 25 jaar en allen uit Woerden, van een personenauto hadden niet gepland dat zij donderdagmiddag een nat pak zouden oplopen.

De 25 jarige bestuurder reed met zijn twee passagiers over de H.G. van Kempensingel. Ter hoogte van de Leeuwerikstraat stond een voertuig stil op de rijbaan met de bedoeling om linksaf te slaan. De bestuurder had dit te laat in de gaten. Hij remde krachtig en week uit. Hierbij schoof de auto door de berm en belandde in het water. De drie inzittenden konden op eigen kracht de auto verlaten. Niemand liep letsel op. De auto moest uit het water worden getakeld.

Gestolen goederen van oorlogstentoostelling terugbezorgd Harmelen - Bij een 69-jarige inwoner van Harmelen zijn de goederen terugbezorgd die op 5 april 1995 (!) op een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog in Harmelen werden gestolen.

Op initiatief van de openbare bibliotheek in Harmelen werd in de bibliotheek in april en mei 1995 een tentoonstelling gehouden over de Tweede Wereldoorlog. Meerdere inwoners van Harmelen stelden hiervoor herdenkingsgoederen ter beschikking. Op 5 april 1995 werden bij een inbraak goederen gestolen die waren tentoongesteld. De dader(s) heeft kennelijk na vijf jaar spijt gekregen en bezorgde de spullen terug. De goederen waren in een tas aan de deurknop van de woning gehangen.

De herdenkingsgoederen bestaan uit medailles, herdenkingsplaquettes, speltjes, pamfletten, emblemen, een brief van Prins Bernhard, een hollandse helm, een knijpkat. De eigenaren zijn zeer gelukkig met de terugbezorging van hun eigendommen waaraan grote emotionele waarde zit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie