Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Competitie Eurocommerce/Omniworld springruiters

Datum nieuwsfeit: 12-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Laatste Nieuws Vandaag: 12-05-2000Eurocommerce/Omniworld - 1.50-competitie 2000

1. Nationale Federatie voor Springruiters

2. 1.50-competitie 2000

3. Prijzengeld

Nationale Federatie voor Springruiters
Eurocommerce/Omniworld 1.50m. competitie.
In 2000 gaat de Eurocommerce/Omniworld het tweede jaar in. Vorig jaar werd deze competitie opgestart door de NFS in samenwerking met de sponsoren Eurocommerce en Omniworld. De wedstrijden mochten zich verheugen in een goede deelname en de finale in Hengelo tijdens Expo on Horse was erg spannend. De overwinning in de finale ging naar Angelique Hoorn met Hascal, voor Gerco Schröder en David Jobertie. De familie Hoorn verdiende daarmee niet alleen 5000 gulden voor de eerste prijs, maar ook nog eens een flinke fokkerspremie van 750 gulden voor de eerste prijs in Amsterdam en in Hengelo. De fokkers die met hun fokproducten bij de eerste vijf eindigden in elke competitiewedstrijd kregen een fokkerspremie, die werd uitbetaald tijdens de feestelijke finale in Hengelo.

Dit jaar zal de opzet iets anders zijn dan vorig jaar. De wedstrijd in Sleen komt te vervallen, aangezien daar geen nationale rubrieken gehouden worden, de finalewedstrijd in Hengelo is nu de vijfde competitiewedstrijd en tevens de finale. De Eurocommerce/Omniworld
1.50m. competitie gaat van start op het CH Mierlo, dat gehouden wordt op 27- 28 mei. De volgende wedstrijd is in Zelhem, 10-12 juni. In Nunspeet, 18-19 juni, is de derde wedstrijd en dan volgt er een lange pauze tot Jumping Amsterdam 30 nov- 3 dec. De laatste wedstrijd is tijdens Expo on Horse in Hengelo, 7-10 december.
Totaalklassement
Vorig jaar werd er een puntenklassement opgemaakt om te bepalen welke 25 combinaties mochten deelnemen aan de finale. Zij startten in Hengelo met een schone lei. Dit jaar zullen de ruiters de punten die zij in de competitie behaalt hebben meenemen en wordt er een totaalklassement opgemaakt. Degene die daarin aan de leiding gaat ontvangt 5000 gulden, de tweede krijgt 4000 gulden en voor de nummer drie is er 3000 gulden.
Per competitiewedstrijd is er een prijzenpot beschikbaar van 7500 gulden, waarvan 2500 gulden voor de winnaar.
Fokkerspremie
Voor de fokkers is er per wedstrijd 800 gulden gereserveerd, daarvan is 250 gulden voor de winnaar. De fokkerspremie is voor de vijf hoogst geklasseerde, Nederlands gefokte paarden. Voor het eindklassement is nog eens 1500 gulden fokkerspremie beschikbaar, daarvan gaat 500 gulden naar de winnaar.


1.50-competitie 2000
De Nationale Federatie voor Springruiters organiseert in samenwerking met Eurocommerce en Omniworld een 1.50-competitie tijdens een aantal belangrijke concoursen hippique in Nederland. Zo'n competitie is enorm belangrijk voor de opbouw van ervaring bij onze beste springpaarden: de 1.50-rubrieken ontlasten met name de 1.40-rubrieken, die de laatste jaren de hoogste categorie in de praktijk vormden. Die kunnen nu vriendelijker gebouwd worden, wat de opleiding zeker ten goede zal komen. Bovendien kan de serie 1.50-wedstrijden bijdragen aan de selectie van talentvolle combinaties voor uitzending naar het buitenland.

In 2000 worden de competitie-wedstrijden gehouden in:

Mierlo 27-28 mei
Zelhem 10-12 juni
Nunspeet 18-19 juni
Amsterdam 30 nov- 3 december
Hengelo 7-10 december
De finale van de Eurocommerce / Omniworld - 1.50-competitie wordt gehouden in:
Hengelo 7-10 december tijdens Expo on Horse
Prijzengeld
Voor de vijf competitiewedstrijden is er een aantrekkelijke prijzenpot van fl. 7.500,- per wedstrijd beschikbaar, mede mogelijk gemaakt door de sponsors van het concours. Per wedstrijd behalen de deelnemers punten. De beste 25 combinaties van de competitie plaatsen zich voor de finale. De deelnemers nemen de punten mee naar de finale te Hengelo. Deze finale telt dubbel. In de competitiewedstrijden krijgt de winnaar 1 punt, de 2e twee punten, de 3e drie punten etc. In de finale krijgt de winnaar 0 punten, de 2e plaats twee punten, de 3e plaats 4 punten ect. Degene die in het totaalklassement aan de leiding gaat krijgt Fl. 5.000,-, de tweede plaats krijgt Fl. 4.000,- en de derde plaats krijgt Fl. 3.000,-.

Bonus

De deelnemers kunnen echter nog meer verdienen: als een ruiter erin slaagt 2 wedstrijden te winnen, ligt er een extra bonus klaar van Fl.
1.000,-. Bij 3 overwinningen wordt dat bedrag verhoogd naar Fl.
2.500,- extra, terwijl 4 overwinningen maar liefst Fl. 5.000,- extra opleveren.

Fokkerspremies

De Nederlandse springruiters, Eurocommerce en Omniworld hebben bij het opzetten van de competitie ook aan de fokkers gedacht, die er immers voor hebben gezorgd dat de deelnemers kunnen beschikken over die fantastische paarden. Aan premies voor de Nederlandse fokkers van de best presterende paarden ligt in totaal een bedrag van Fl. 5.500,- te wachten.

Eurocommerce is een vastgoed-ontwikkelaar uit Deventer. De naam is onder andere bekend in de paardensport door de sponsoring van Wim Schröder. De familie Visser van Eurocommerce is zelf ook actief in de paardensport.

Omniworld Sport & Marketing houdt zich bezig met het promoten en begeleiden van (top)sport. Omniworld is de naam van het nieuwe sportcomplex dat in Almere gaat verrijzen.

Met dank aan Christel ter Horst©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie