Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zorgvuldige voorbereiding plannen Kerkstraat in Noordwijk

Datum nieuwsfeit: 12-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Noordwijk

P E R S B E R I C H T

ZORGVULDIGE VOORBEREIDING PLANNEN KERKSTRAAT E.O.

De gemeenteraad van Noordwijk heeft waardering voor de zorgvuldige manier waarop wethouder Tummers omgaat met de planvorming voor het winkelcentrum Kerkstraat en het gebied daar omheen. Op dinsdag 9 mei jl. maakten de leden van de Commissie Ruimtelijke Ordening kennis met zijn ideeën voor een breed, themagewijs vooroverleg met zoveel mogelijk betrokkenen.

Voor het gebied bestaan plannen om het aantal winkels uit te breiden, woningen te bouwen en het parkeervraagstuk op te lossen. Daarbij gaat de gemeente niet over één nacht ijs. In bijeenkomsten met winkeliers, de vereniging De Oude Dorpskern, de vereniging Dorp, Stad en Land, lokale architectenbureaus, diverse bewonerscomités, het bejaardencentrum St. Jeroen en ook met scholen en kerken komen verschillende themas aan de orde. Onderwerpen als verkeer en parkeren, de gewenste schaal van de winkeluitbreiding en versterking van de karakteristieke waarde van het gebied staan in dit vooroverleg centraal. Hieruit zullen een aantal mogelijke ontwikkelingsscenarios naar voren komen, die in september allemaal in de inspraak worden gebracht. Pas daarna zal het gemeentebestuur een voorkeursvariant presenteren.

Het opknappen van de Kerkstraat e.o. is al langere tijd een punt van aandacht. Om ontwikkelingen in de toekomst mogelijk te maken, heeft de gemeente de afgelopen jaren actief gebouwen en gronden rondom de Kerkstraat en de Tramsteeg aangekocht. De bestrating van de Kerkstraat is inmiddels vernieuwd. Langs de Zeestraat en de Bronckhorststraat zijn tijdelijke parkeerterreinen aangelegd en het parkeerterrein Lüschen is opgeknapt. In Noordwijk aan Zee komt een multifunctioneel theaterpodiumzaal, waardoor het gebouw De Kuip aan de Zeestraat vrijkomt.

Noordwijk, 12 mei 2000

EK

Noot voor de reacties:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Hr. J. Korver, hoofd afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Noordwijk, tel. 3660276
of
Falco Bruens, projectsecretaris Ontwikkeling winkelcentrum Kerkstraat e.o. (Bureau Van Riezen), tel. 020-6257025

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie