Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief VROM: overzicht milieuregelgeving in de EU-lidstaten

Datum nieuwsfeit: 12-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

Brief VROM verslag europese commissie over de controle op de toepassing van het gemeenschapsrecht

Gemaakt: 22-5-2000 tijd: 14:33


2

Aan de Voorzitter van de vaste commissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer


12 mei 2000

Tijdens het Algemeen Overleg van 16 maart jl. over de Milieuraad van 30 maart jl. heb ik onder meer toegezegd u een overzicht te zenden waaruit de stand van zaken van de implementatie van milieuregelgeving door de verschillende EU-lidstaten blijkt.

In antwoord op uw verzoek stuur ik u het jongste verslag van de Europese Commissie over de controle op de toepassing van het Gemeenschapsrecht. Het dateert van 7 december 1999 en heeft het jaar
1998 als onderwerp. Bijgaand treft u dit verslag aan.
Hoofdstuk 1.3 van het verslag behandelt de (algemene) stand van de omzetting van de richtlijnen in 1998 (pp. 7 en 8).

Hoofdstuk 1.4 geeft een overzicht van de stand van de toepassing van het Gemeenschapsrecht in het algemeen in de verschillende lidstaten (pp. 8 - 10). Uit het staafdiagram op pagina 8 is het aantal lopende inbreukdossiers per lidstaat af te leiden. De tabel op pag. 11 geeft details betreffende zaken die krachtens artikel 171 EG Verdrag (thans, na wijziging, art. 228) bij het Hof aanhangig zijn gemaakt.

Hoofdstuk 2 behandelt, meer specifiek, de situatie in de verschillende sectoren. Hoofdstuk 2.12 gaat over milieuzaken (pp. 42 - 63). Naast een algemeen overzicht bevat dit gedeelte ook de situatie per milieu-onderwerp. Per onderwerp worden de concrete zaken genoemd die in 1998 liepen.

Bijlage IV gaat in op de stand van de toepassing van de richtlijnen. De inhoudsopgave op pp. 130 en 131 is bijgevoegd. Deel 1 geeft een overzicht van de richtlijnen, waarvan de omzettingsmaatregelen zijn medegedeeld en niet zijn medegedeeld. Bijgevoegd zijn pp. 150 -152 die ingaan op milieuzaken. De tabel op p. 158 vat dit geheel samen. Deel 2 gaat in op de non-conformiteit van nationale omzettingsmaatregelen. Op pp. 162 - 164 wordt ingegaan op milieuzaken. Deel 3 ten slotte behandelt de onjuiste toepassing van richtlijnen. Op pp. 169 en 170 gaat de Commissie in op milieuzaken.

Hoogachtend,

De Minister van Volkshuisvesting,

Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

J.P. Pronk

Bijlage is niet elektronisch beschikbaar

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie