Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorjaarsmarkt Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef in Haarlem

Datum nieuwsfeit: 13-05-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Stadskweektuin in teken van Natuurlijk Tuinieren

Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef organiseert voorjaarsevenement

Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef houdt op zaterdag 13 mei tussen 11.00 en 16.00 uur het jaarlijkse voorjaarsevenement "Natuurlijk Tuinieren in de Stadskweektuin, Kleverlaan 9 in Haarlem. Tijdens het evenement staat tuinieren op een natuurvriendelijke wijze centraal.Uiteenlopende organisaties en liefhebbersverenigingen op plantengebied zijn op 13 mei aanwezig. Op de informatie- en plantenmarkt op het voorterrein van de Stadskweektuin geven zij informatie over natuurvriendelijk tuinieren.

Kleine stadstuin

Er bestaan genoeg mogelijkheden om van een kleine stadstuin een mooie siertuin te maken die ook voor insecten en vogels de moeite waard is. Voor mensen die geen tuin hebben, zijn er goede alternatieven. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een geveltuin aanleggen. De voorbeeld-geveltuinen laten zien wat er na het verwijderen van een paar stoeptegels mogelijk is. Ook de mogelijkheden voor balkonbeplanting worden uit de doeken gedaan. Deskundigen nemen de tijd om de meest uiteenlopende vragen over planten en tuinieren te beantwoorden.

Nuts- en gebruiksplanten

Dit jaar wordt speciaal aandacht besteed aan planten die door de tijden heen een gebruikswaarde voor de mens gehad hebben. Voorbeelden van deze planten zijn: kruiden, groenten en peulvruchten, verfplanten, drachtplanten voor bijen en fruitgewassen. Ook in een stadstuin kunnen deze planten goed gedijen. Vele soorten doen het goed als sierplant.

Ecologische waarde

De ecologische waarde van nutsgewassen is niet gering. Vele soorten zijn ingesteld op bestuiving door insecten. Die voeden zich op hun beurt met de nectar uit de bloemen. Ook de vruchten van nutsgewassen zijn in trek bij insecten en vogels. De mens heeft hier zeker niet het alleenrecht op.

Kinderactiviteiten

Kinderen van 4 tot 10 jaar kunnen met een knipkaart voor ƒ 2,50 leuke activiteiten doen. Deze activiteiten hebben te maken met de tentoonstelling over amfibieën en reptielen, die momenteel in de expositieruimte van het Natuur- en Milieucentrum te zien is.

Cactus- en vetplantenbeurs

De hele dag houdt de afdeling Haarlem van de vereniging voor cactus- en vetplantenliefhebbers "Succulenta" een beurs in de kas van de tuin. Ook op zondag is deze beurs te bezoeken, van 10.00 tot 16.00 uur.

2 mei 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie