Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Real-life soap The Truman Show bij CANAL+

Datum nieuwsfeit: 13-05-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Þ

Hilversum, 26 april 2000

PERSBERICHT

THE TRUMAN SHOW
Real-life soap

Op zaterdagavond 13 mei a.s. om 20.30 uur gaat de film 'The Truman Show' op CANAL+1 in première.

Jim Carrey is het stralende middelpunt als Truman Burbank, een nogal onbenullige verzekeringsagent die 24 uur per etmaal de hoofdrol speelt in een 'real-life' soap, die door miljoenen mensen wordt bekeken. Met maar liefst 5000 camera's wordt zijn leven tot in de kleinste details vastgelegd. Dit is dus de ultieme reality-show, maar dan wel eentje met een verbijsterende clou: Truman weet zelf van niets en beseft geen seconde dat hij in een soap speelt. In feite is hij al vanaf zijn geboorte (en zelfs nog daarvóór!) een megaster, zonder dat hij het zelf beseft. Zelfs zijn bloedeigen vrouw heeft hem het grote geheim nooit verteld! Langzaam maar zeker echter, door kleine toevalligheden en gebeurtenissen, begint de bizarre werkelijkheid tot Truman door te dringen. En die realisatie leidt tot de meest grappige, vreemde, wonderlijke en vaak ook uiterst pijnlijke momenten, waarbij je als kijker eigenlijk niet meer weet of je nou moet lachen of huilen...

In de hoofdrollen: Jim Carrey als Truman Burbank, Laura Linney als Meryl en Noah Emmerich als Marlon. Nauwelijks zes jaar na zijn sensationele doorbraak met 'Ace Ventura' heeft Jim Carrey immers al twee Golden Globes op zak: een voor 'The Truman Show' en recentelijk voor zijn prachtrol in 'Man on the Moon'. De film kreeg bovendien drie Oscarnominaties (onder meer voor de regie) en won in totaal drie welverdiende Golden Globes.

Het thema van de film doet verdacht veel denken aan dat van 'Delirious' (1991, met wijlen John Candy), maar regisseur Peter 'Witness' Weir zou Peter Weir niet zijn als hij er niet een geheel eigen, fantasievolle draai aan zou weten te geven.

Note: deze film wordt uitgezonden zonder reclame onderbrekingen.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie